Taalvrijwilligers gezocht

Gepubliceerd op: 5 februari 2019 16:30

Taalvrijwilliger
Het Taalhuis Noordwest-Veluwe zoekt voor locatie Harderwijk taalvrijwilligers die zich willen inzetten om anderstaligen en/of laaggeletterden te helpen met de Nederlandse taal. Dit kan in een 1-op-1 setting of een klein groepje zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leesgroep voor mensen voor wie het lezen niet zo vanzelfsprekend is of een praatgroep voor anderstaligen die meer met de Nederlandse taal willen oefenen.

Uiteraard mag je je voorkeur aangeven en in goed overleg bespreken we wanneer je ingezet wordt. De activiteiten vinden plaats in de Bibliotheek of in een andere openbare ruimte.

Elke taalvrijwilliger krijgt een basistraining van vier dagdelen zodat je wat handreikingen krijgt over hoe om te gaan met de doelgroep, de leerwens en het materiaal.

Interesse?
Woensdag 20 februari om 10.00 uur is er in Bibliotheek Harderwijk een informatiebijeenkomst of stuur een e-mail naar taalhuis@bnwv.nl