Taalvrijwilligers gezocht voor Taalhuis Noordwest-Veluwe

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 15:42

Het Taalhuis Noordwest-Veluwe zoekt voor Nunspeet en Harderwijk taalvrijwilligers die zich willen inzetten om anderstaligen en/of laaggeletterden te begeleiden met de Nederlandse taal.

Dit kan een-op-een zijn of in een klein groepje zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leesgroep voor mensen bij wie het lezen niet zo vanzelfsprekend is of een praatgroep voor anderstaligen die de Nederlandse spreekvaardigheid willen oefenen.

Als taalvrijwilliger krijg je een basistraining van vier dagdelen zodat je leert omgaan met de doelgroep en het materiaal. De training wordt op HBO niveau gegeven. Verdere begeleiding vindt plaats vanuit het Taalhuis Noordwest Veluwe. Ook ontvang je een gratis jaarlidmaatschap van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Informatiebijeenkomsten
Er zijn informatiebijeenkomsten voor mensen die interesse hebben om taalvrijwilliger te worden. Je krijgt dan informatie over de werkwijze, de mogelijkheden, de doelgroep en je kunt vragen stellen.

• Bibliotheek Nunspeet: dinsdag 20 maart van 13.00 tot 14.00 uur
• Bibliotheek Harderwijk: donderdag 1 maart van 19.00 tot 20:00 uur
• Bibliotheek Harderwijk: woensdag 7 maart van 9.30 tot 10.30 uur

Wil je ook iets betekenen voor een ander? Kom naar een informatiebijeenkomst, stuur even een e-mail naar taalhuis@bnwv.nl of bel met de taalcoördinator Fatima Essabani op nummer 06-57512983.

Taalhuis Noordwest-Veluwe
Het Taalhuis is het samenwerkingsverband tussen diverse sociaal maatschappelijke organisaties om laaggeletterdheid te verminderen en zorgt voor voldoende en geschoolde vrijwilligers. Iedereen is welkom bij de Taalpunten in onze Bibliotheken; geboren en getogen Nederlanders maar zeker ook mensen die al langer in Nederland zijn. Alle taalvragen voor volwassenen onder één dak. Wil men in een groep les krijgen of liever alleen met een taalmaatje? Samen wordt gezocht naar de beste mogelijkheden. In de diverse Taalpunten in alle Bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe vind je allerhande materialen om te oefenen met de Nederlandse taal.