Taalvrijwilligers gezocht voor mensen uit Polen

Gepubliceerd op: 8 februari 2017 10:47

In Ermelo en omgeving wonen veel hardwerkende, jonge Polen. Zij proberen hier een leven op te bouwen, soms alleen en soms met een jong gezin. Anders dan de vluchtelingen krijgen zij geen inburgering en moeten zij het veelal zelf uitzoeken.

Taalvrijwilligers slaan de handen ineen 
Dit zelf uitzoeken is in praktijk nog niet zo gemakkelijk, want de Nederlandse taal vormt hierbij een grote barrière; de mensen willen wel Nederlands spreken, maar weten niet hoe en waar dit te leren. Ook werken Polen vaak in ploegendiensten, waardoor het moeilijker voor hen is om naar school te gaan.  Om deze reden zijn er een aantal taalvrijwilligers van het Taalhuis Noordwest Veluwe die de handen ineen geslagen hebben om zich in te zetten voor deze zeer gemotiveerde mensen. Taalvrijwilliger Arie Verspuij: ‘’Die jongelui willen zo graag en helpen met taal is ontzettend belangrijk.’’ De mensen willen vooral werken aan hun spreekvaardigheid om beter te kunnen communiceren met de mensen in hun omgeving. 

Lessenserie van 17 lessen Nederlands voor Polen
Vanaf woensdag 8 februari tot eind mei is er een lessenserie van in totaal 17 lessen ‘’Nederlands voor Polen’’  in de Baanveger te Ermelo. Op deze woensdagavonden krijgen de Polen van 19.00 tot 21.00 uur les van vrijwilligers. 

Wilt u helpen?
Wilt u echt het verschil kunnen maken in iemands leven? Wilt u enthousiaste, jonge mensen helpen om beter Nederlands te leren? U krijgt dan een groepje van vier mensen die u begeleidt. Zelf krijgt u ook ondersteuning van een ervaren docente en van de taalcoördinator van de Bibliotheek Noordwest Veluwe. 

Heeft u interesse?
Stuur dan een e-mail naar taalhuis@bnwv.nl of bel met 06-57512983.