Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Ermelo op maandagochtend

Gepubliceerd op: 14 februari 2019 16:34

Het wordt de laatste maanden steeds drukker in het Taalcafé bij Pinel in Ermelo. Het Taalcafé is een plek waar anderstaligen op een laagdrempelige manier kunnen oefenen met het beter spreken van de Nederlandse taal. Het Taalcafé is uitgegroeid naar een plek waarbij we diverse mensen zien met een andere achtergrond. We krijgen bezoekers uit allerlei werelddelen, ieder met een eigen motivatie om het Nederlands zich eigen te maken.

Taalvrijwilligers
Het Taalcafé wordt geheel gedraaid door taalvrijwilligers. Als taalvrijwilliger in het Taalcafé wordt er van u verwacht dat u gemakkelijk contact kunt maken met anderen. Dat u flexibel bent en vraaggericht kunt werken. Het draait om wat de ander wil leren, en als vrijwilliger is het dan de uitdaging om te zoeken naar een passende manier.

Taalvrijwilligers krijgen een basistraining van vier dagdelen aangeboden. Uiteraard is er voldoende materiaal en begeleiding beschikbaar (dit gebeurt vanuit het Taalhuis NWV). U werkt veel zelfstandig en soms ook samen. Onderwijservaring is niet noodzakelijk, wel is het handig dat u snel kunt schakelen in het begeleiden van een ander.

Bent u wekelijks of eens in de twee weken beschikbaar en wilt u zich voor minimaal een jaar inzetten? Stuurt u dan een e-mail naar taalhuis@bnwv.nl