Taalhuis Noordwest Veluwe zoekt taalvrijwilligers

Gepubliceerd op: 6 september 2017 11:30

Het Taalhuis Noordwest Veluwe is op zoek naar taalvrijwilligers. Als taalvrijwilliger ondersteunt u iemand één-op-één of in een klein groepje bij het leren en oefenen van de Nederlandse taal. De activiteiten en verdere begeleiding vinden in overleg plaats in de Bibliotheek of andere openbare ruimte.

Als vrijwilliger kunt u ook Taalhuis-activiteiten ondersteunen, zoals een leesgroep of praatgroep met laaggeletterden en anderstaligen. Altijd in overleg met u.
Elke taalvrijwilliger krijgt een basistraining van vier dagdelen, deze wordt gegeven op HBO-niveau. Ook ontvangt u een gratis jaarlidmaatschap van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Informatiebijeenkomsten
Er zijn informatiebijeenkomsten voor mensen die interesse hebben om taalvrijwilliger te worden. U krijgt dan informatie over de werkwijze, de mogelijkheden, de doelgroep en u kunt vragen stellen.

• Bibliotheek Nunspeet: vrijdag 15 september van 19.00 tot 20.00 uur
• Bibliotheek Harderwijk: maandag 18 september van 13.00 tot 14:00 uur

Wilt u ook iets betekenen voor een ander? Kom naar een informatieavond of stuur even een e-mail naar taalhuis@bnwv.nl. De taalcoördinator, Fatima Essabani neemt dan contact met u op.

Taalhuis
Het Taalhuis is het samenwerkingsverband tussen diverse sociaal maatschappelijke organisaties om laaggeletterdheid te verminderen en zorgt voor voldoende en geschoolde vrijwilligers. In Bibliotheek Harderwijk, Nunspeet, Putten en Ermelo is een speciale collectie om beter te lezen, schrijven en spreken aanwezig. Het Taalhuis is er voor iedereen met een taalvraag. Voor geboren en getogen Nederlanders en voor mensen die al langer in Nederland zijn. Alle taalvragen voor volwassenen onder één dak. Wil men in een groep les krijgen of liever alleen met een taalmaatje? Samen wordt gezocht naar de beste mogelijkheden.