Schrijverspresentaties tijdens het Schrijversfestival Ermelo

Gepubliceerd op: 4 april 2019 09:55

Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft op 30 maart 2019 een Schrijversfestival georganiseerd in Museum Het Pakhuis in Ermelo. Tijdens dit festival konden bezoekers kennismaken met lokale schrijvers en hun werk. Het ging hierbij om schrijvers die woonachtig zijn in Ermelo en boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven of boeken die bij een uitgever zijn verschenen. Tussen 13.00 en 17.00 uur hebben de volgende schrijvers hun werk laten zien:

Nieske Selles

Nieske Selles schrijft boeken over o.a. geloof, zoals bijbelse dagboeken voor kinderen, en kinderboeken over pleegzorg, verschenen bij verschillende uitgeverijen als Ark Media en Boekencentrum. www.nieskeselles.nl

Erik Slagt

Erik Slagt schrijft over coaching en advies. Zijn meest recente boek, getiteld Chronos loopt, Kairos vliegt, is eind 2018 verschenen. www.espacio-coaching.nl

Anneke Kamerling

Anneke Kamerling werkt al jarenlang als destination-developer en kent de ins en outs van uiteenlopende reisdoelen als geen ander. Ze schrijft over vele Griekse eilanden als Naxos, Karpathos en Santorini. Verder staan er 2 kinderreisgidsen over Namibië op haar naam. www.het-boekje.nl

Natalie Overkam & Gert Hofsink

Natalie Overkamp & Gert Hofsink schrijven vooral over Ermelose onderwerpen, getuige hun uitgaven met titels als Over het spoor, 120 jaar Veldwijk en Ermelo ; De Boer op in Ermelo en Daar boven juicht.... Van Berend tot Bennie.

Alfred Valstar

Alfred Valstar heeft 3 gedichtenbundels op zijn naam staan. Zijn meest recente titel bevat Perzische kwatrijnen en verscheen in 2016 o.d.t. Seizoensgebonden.

Niek Poort

Niek Poort schrijft reisverhalen over zijn fietstochten naar Santiago de Compostela: Fiets je een stukje met me mee en Terug naar Santiago.

Ben Bokhout

Ben Bokhout publiceert binnenkort zijn 1e roman De Elfsteen. De voorverkoop van deze 800 pagina’s tellende fantasyroman is op zaterdag 13 april bij Riemer & Walinga, waar Ben het boek ook zal signeren.

Fiet van Beek

Fiet van Beek schrijft mee aan meer dan 15 boeken. De meeste van die boeken hebben een relatie met haar werk en gaan over onderwerpen die haar aan het hart liggen. Van april 2016 tot 30 maart 2019 was Fiet de Dorpsdichter van Ermelo.

Ans Spek, Tonnie Cornelissen, Ine Kreeftenberg en Annelies Hamer

Ans Spek, Tonnie Cornelissen, Ine Kreeftenberg en Annelies Hamer zijn deelnemers van een schrijftafelgroep die maandelijks bij elkaar komt in De Baanveger in Ermelo. Daarvóór volgden ze een cursus autobiografisch/biografisch schrijven met als resultaat voor elk van hen een eigen levensboek.

Harry van Zomeren

Harry van Zomeren is vooral beeldend kunstenaar (met bijzondere aandacht voor paarden) maar publiceert ook gedichten o.d.t. Dit overvloeiende ene. http://harryvanzomeren.nl/pages/home.htm