Schrijfster en dichteres Tjitske Jansen op Nunspeetse Gedichtenavond

Gepubliceerd op: 8 januari 2018 19:19

In het kader van de landelijke poëzieweek organiseert Stichting Muurgedichten Nunspeet, i.s.m. Bibliotheek Noordwest-Veluwe en Boekhandel Osinga, op donderdagavond 25 januari een verrassende avond met gedichten en muziek. De traditionele Gedichtenavond in Veluvine krijgt een bijzondere invulling. De bekende schrijfster en dichteres Tjitske Jansen, auteur van drie succesvolle bundels en winnares van enkele prijzen, neemt het grootste deel van het programma voor haar rekening.

Tjitske Jansen
Tjitske Jansen (1971, Barneveld) studeerde in 1996 af aan ArtEZ, de academie voor theater in Arnhem. Ze schreef drie bundels waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Voor haar tweede bundel ‘Koerikoeloem’ ontving ze de Anna Bijns Prijs. Haar eerste prozawerk ‘Voor Altijd Voor het Laatst’ werd in 2015 genomineerd voor de Bronzen Uil.

Ze treedt regelmatig op voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze bezoekt graag middelbare scholen. Het voorlezen van poëzie ziet ze als een vorm van theater: een uniek punt in de tijd waarop een aantal mensen in een bepaalde ruimte bij elkaar is gekomen met het verlangen ter plekke iets te laten gebeuren.

De Volkskrant schreef over een van haar optredens: “Ze imponeerde met een voordracht die zo helder, aards en licht van toon was dat het onmogelijk was in gedachten af te dwalen.”

Over haar poëzie schreef Marja Pruis: “Het is poëzie die er inhakt als een bijl, en die riskant is zoals maar weinig poëzie dat durft te zijn.”

Praktisch
De avond begint om 20.15 uur en vindt als vanouds plaats in de intieme Nestlé-zaal waar het aantal zitplaatsen beperkt is. Belangstellenden moeten daarom niet te lang wachten met het bestellen van een kaartje.
Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Veluvine (http://www.veluvinenunspeet.nl/gedichtendag/) en kosten € 12,50 per plaats inclusief een drankje in de pauze. Leden van de Bibliotheek Noordwest Veluwe betalen € 10,-

credits foto: Koos Breukel