Read2Me! 2017 Bastian de Vos is de Gelderse Voorleeskampioen Brugklassen!

Gepubliceerd op: 10 april 2017 19:57

Dit jaar zal een leerling van Christelijk College Groevenbeek Ermelo, de Provincie Gelderland vertegenwoordigen in de landelijke voorleeswedstrijd Read2Me! De eer is aan Bastian de Vos, die op 8 april de Gelderse finale won door voor te lezen uit het boek ‘Beroofde bejaarde in Oostgaarde’ van Ben de Raaf. Het feit dat de juryleden en het publiek helemaal meegenomen werden in zijn verhaal en hij rustig en relaxt voorlas, gaf voor de jury de doorslag. Bastian maakte iedereen nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Daarmee werd hij verkozen boven de zeven andere kandidaten, van scholen voor voortgezet onderwijs in Gelderland.

De jury bestond uit Jacqueline Terwijn, Specialist Educatie, Bibliotheek West Achterhoek, Arianne Stoter, Adviseur Cultuurmij Oost en Iris Meuleman Mcs, Onderwijsadviseur bij Rijnbrink.

Read2Me! is een landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, georganiseerd door scholen i.s.m. openbare bibliotheken. De
finale werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en is georganiseerd door Rijnbrink.

Op zaterdag 13 mei zal Bastian de Vos voorlezen uit een boek uit de Historische Canon, passend bij een van de tijdvakken uit de Nederlandse geschiedenis, tijdens de landelijke finale in de schouwburg KOM in Nieuwegein.Ook daar zullen zijn klasgenoten van het Groevenbeek uit Ermelo hem komen aanmoedigen. 

Foto: Constance Melissen