Opening maakplaats in Bibliotheek Nunspeet

Gepubliceerd op: 15 april 2019 09:01

Afgelopen woensdag 10 april is door wethouder Van den Berg én de leerlingen van groep 7 van de Immanuëlschool de maakplaats in de Digital Hangout van Bibliotheek Nunspeet geopend. In de maakplaats kunnen kinderen elke woensdagmiddag komen ontwerpen, ontdekken, 3D-printen, lasersnijden, programmeren en vinylsnijden.

Opening maakplaats
Wethouder Van den Berg sprak de leerlingen toe en opende samen met twee leerlingen de maakplaats.
De maakplaats bevat een 3D-printer, een lasersnijder en een vinylsnijder, waarmee kinderen allerlei producten kunnen ontwerpen en maken. De leerlingen van de Immanuëlschool mochten hier na de opening meteen mee aan de slag.
Samen met de Bibliotheekmedewerkers maakten ze een woordweb dat uitgelaserd werd in hout. Daarna volgden de leerlingen een workshop over de vinylsnijder.

Eerste inloopmiddag
Diezelfde middag was de eerste open inloopmiddag, die meteen druk bezocht werd. Ongeveer 25 kinderen gingen zelf aan de slag met vinylsnijder, 3D-printer en lasersnijder. Er werden door de kinderen allerlei creatieve ideeën bedacht en gerealiseerd. Onder andere sleutelhangers, stickers, plaktattoos en naamplaatjes gingen met de kinderen mee naar huis.

Vanaf nu is de maakplaats elke woensdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Elke week staat er een apparaat centraal waar een activiteit bij is. Verder zijn kinderen vrij om te klooien en prutsen met alle aanwezige apparatuur en robots, en kunnen kinderen op de aanwezige laptops de beginselen van programmeren leren.
Toegang en deelname is gratis. Vanaf mei 2019 wordt er een kleine vergoeding voor materiaalgebruik gevraagd.