OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019 12:42

Op donderdag 14 november organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Moeders Informeren Moeders (MIM) OntMoet Mama. Dit is een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen in Bibliotheek Nunspeet. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van en met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om bij te kletsen met andere moeders en om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, terwijl de kinderen spelen of worden voorgelezen. Caroline Sheklanova (www.vitalemama.nl) komt deze keer vertellen hoe jij en jouw gezin vitaal kunnen worden en blijven d.m.v. voeding, beweging en balans.

Vitale mama
Ben je een aanstaande mama, een kersverse mama van je eerste kindje, een mama met opgroeiende kinderen of een mama van wie de kids al de deur uit zijn? Vind je het belangrijk dat je weet wat je eet, wil je afslanken of meer energie en fitter worden?
Caroline Sheklova kan je hierbij op weg helpen. Tijdens deze OntMoet Mama vertelt ze over de keuzes die je kunt maken om je eigen doelen te bereiken en hoe je je zelf vitaler kunt voelen. Via de website www.vitalemama.nl biedt ze informatie, inspiratie, advies, trainingen en workshops aan.

OntMoet Mama
OntMoet Mama is elke tweede donderdag van de maand van 09.45 tot 11.15 uur in de Bibliotheek in Nunspeet. Tijdens deze ochtenden kunnen vragen gesteld worden over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen, en wordt er informatie gedeeld over verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor baby’s en peuters.
OntMoet Mama biedt een plek om even op adem te komen en om verhalen te delen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen. De toegang is gratis.

BoekStart
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je baby en het verhoogt de concentratie.
Voorlezen aan kinderen, die veel huilen bij dagelijkse praktijken als aan tafel zitten en in bad gaan, verbetert de interactie tussen ouder en kind en voorkomt negatieve interactie bij prikkelbare baby’s.

Neem ook eens een kijkje op www.facebook.com/ontmoetmama/ 

De volgende editie van OntMoet Mama is op donderdag 12 december (met winterknutselen en haarvlechten).