OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

Gepubliceerd op: 1 mei 2017 08:06

Op donderdag 11 mei organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Nunspeet en Moeders Informeren Moeders (MIM) een inloopochtend in de bibliotheek onder de naam OntMoet Mama. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. Tijdens deze editie gaat Winnie Peters vertellen over baby- en peuterzwemmen. De toegang is gratis.

OntMoet Mama
Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert samen met het CJG en MIM elke maand van 9.45 tot 11.15 uur onder de naam OntMoet Mama een inloopochtend in de bibliotheek, steeds in de tweede week van de maand. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter. Maar de bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Een plek om even op adem te komen of uw verhaal te delen; een plek om te luisteren en advies te geven of te krijgen. Kortom herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen. De toegang is gratis.

Thema baby- en peuterzwemmen
Op 11 mei staat OntMoet Mama in het teken van baby- en peuterzwemmen. Baby's, peuters en kleuters vinden water geweldig. Het zwemmen met hen gebeurt in lekker warm water (31ºC). Het plezier hebben in het water staat centraal. Er worden liedjes gezongen en waterspelletjes gedaan. Al naar gelang de leeftijd wordt er meer van de kleintjes verwacht, dit gebeurt uiteraard nooit onder dwang. Het doel is 4-ledig: Leren omgaan met de weerstand van het water; stimuleren van allerlei bewegingsvormen; door spel en oefening plezier hebben in het water; het voorbereiden op het leren zwemmen. Enthousiaste ervaringsmoeder Winnie Peters gaat hierover vertellen.

De laatste OntMoet Mama vóór de zomervakantie is op 8 juni. Na de vakantie gaat OntMoet maandelijks verder vanaf 14 september.