OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

Gepubliceerd op: 6 april 2018 12:04

Op donderdag 12 april organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe i.s.m. Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en Moeders Informeren Moeders (MIM) in Bibliotheek Nunspeet een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen onder de naam OntMoet Mama. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. Vanwege de Media Ukkie Dagen (6 t/m 13 april) is er deze ochtend een digitaal speelkwartier voor peuters.

BoekStart
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je baby. En het verhoogt de concentratie. Voorlezen aan  kinderen, die veel huilen bij dagelijkse praktijken als aan tafel zitten en in bad gaan, verbetert de interactie tussen ouder en kind en voorkomt negatieve interactie bij prikkelbare baby’s.

OntMoet Mama
OntMoet Mama is elke maand van 09.45 tot 11.15 uur in de bibliotheek, steeds op de 2e donderdag van de maand. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen, en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter. Maar de bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Een plek om even op adem te komen of uw verhaal te delen; een plek om te luisteren en advies te geven of te krijgen. Kortom herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee.

Digitaal speelkwartier voor kleuters
Vanwege de Media Ukkie Dagen (6 t/m 13 april) kunnen peuters deze keer in de Digital Hangout van de Bibliotheek een viertal digitale spelletjes doen. De toegang is gratis.
Zie ook de agenda en www.facebook.com/ontmoetmama/

De volgende edities van OntMoet Mama zijn op donderdag 17 mei en donderdag 14 juni.