Gezond Tussend'ooren bij OntMoet Mama

Gepubliceerd op: 27 januari 2020 14:20

Op donderdag 13 februari organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Nunspeet Beweegt en Moeders Informeren Moeders (MIM) OntMoet Mama. Dit is een inloopochtend voor (aanstaande) ouders en hun jonge kinderen in Bibliotheek Nunspeet. Deze editie staat geheel in het teken van Voeding met als titel ‘Gezond tussend’ooren’. Deze OntMoet Mama begint om 9.45 uur met voorlezen, gevolgd door een workshop van een diëtiste en als afsluiting een beweegles. Er is open inloop en de toegang is gratis.

Gezond tussend’ooren
‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen de JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari op diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is! Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig. Op 13 februari komt een diëtiste om 10.00 uur in het kader van deze campagne vertellen over gezonde tussendoortjes en daarna is er vanaf 10.30 uur een beweegles voor de kleintjes.

OntMoet Mama
OntMoet Mama is elke tweede donderdag van de maand van 09.45 tot 11.15 uur in de Bibliotheek in Nunspeet. Tijdens deze ochtenden kunnen vragen gesteld worden over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen, en wordt er informatie gedeeld over verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor baby’s en peuters. OntMoet Mama biedt een plek om even op adem te komen en om verhalen te delen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen. De toegang is gratis.

Neem ook eens een kijkje op www.facebook.com/ontmoetmama/

De data voor de komende maanden liggen ook al vast: 12 maart, 2 april (met opvoedcoach Eline Weijers over mediaopvoeding), 14 mei en 11 juni (met tante Jo).