Officiële opening 'de Bibliotheek op school' op Het Kompas

Gepubliceerd op: 31 maart 2017 13:08

Woensdag 29 maart werd op Het Kompas de Bibliotheek op School officieel geopend. Samen met Liam knipte wethouder Gert Jan van Noort het lint door voor de kasten vol met boeken. Dat (voor)lezen zo leuk is, werd bevestigd door het voorgelezen ‘Het boek zonder tekeningen’ door Sandra Timmer.

De start van een prachtig samenwerkingsconcept met de Bibliotheek Noordwest Veluwe dat is gericht op meer leesplezier. Met dank aan Christel Ijdema en Naomi Poiesz (leescoördinatoren Het Kompas) en Danielle Dijkstra (leesconsulent Bibliotheek Noordwest Veluwe) zijn grote stappen gezet om ‘de Bibliotheek op School’ op Het Kompas een plaats te geven binnen de school en het onderwijsaanbod.

Vanaf oktober 2016 is er druk gewerkt om de boekencollectie van school te updaten om zo te komen tot een nieuwe actuele schoolbibliotheek. Leesplezier start immers met aantrekkelijke boeken in een leuke en prettige omgeving. En dat is gelukt! Niet in de laatste plaats door de hulp van ouders en leerkrachten. “Het is fantastisch om te zien hoe iedereen heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze schoolbibliotheek.”, aldus leesconsulent Danielle. Zij werkt vanaf heden op gezette tijden op de basisschool. In samenspraak met Gerrieke Blikman (directeur Het Kompas) draagt zij zorg voor een plezierig leesklimaat en initieert allerlei leesprojecten en activiteiten op het gebied van mediawijsheid.

De Bibliotheek op School is een educatieve aanpak waarin scholen met Bibliotheek Noordwest Veluwe structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Een belangrijk doel is het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. Door de samenwerking blijft de collectie op de Het Kompas actueel en vernieuwd. Met het digitaal uitleensysteem kunnen de kinderen de boeken eventueel mee naar huis nemen om daar samen te lezen en/of te praten over het boek.