NS Publieksprijs 2018

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018 15:56

De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland, met jaarlijks rond 100.000 stemmers. Boekenliefhebbers stemmen op hun favoriete boek en maken ook reclame daarvoor. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode van 2018 vindt plaats van woensdagavond 24 oktober tot en met woensdagavond 21 november 2018. Het winnende boek wordt op woensdagavond 21 november 2018 bekendgemaakt bij De Wereld Draait Door.

De nominaties voor deze prijs bestaan uit de zes best verkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli).
De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) - instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,50.
Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar keuze dat aan dezelfde criteria voldoet.

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Dit jaar zijn de nominaties wederom bepaald aan de hand van de ranglijst van bestverkochte boeken in de periode juli 2017 tot juli 2018. Er komt geen selectiecommissie aan te pas. Daarmee is een nominatie ook een eerbetoon aan een boek dat de mensen naar de boekhandel heeft bewogen. 

Nominaties 2018
• Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder (Lebowski)
• De heilige Rita van Tommy Wieringa (De Bezige Bij)
• Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck (Prometheus)
• Nazomer van Esther Verhoef (Ambo | Anthos)
• Zolang er leven is van Hendrik Groen (Meulenhoff)
• Stromboli van Saskia Noort (Lebowski)

Breng ook uw stem uit via www.nspublieksprijs.nl en maak daarmee kans op een jaar gratis boeken en vrij reizen met de trein!