Schrijf je snel in voor de Minecraft XL Bouwwedstrijd!

Gepubliceerd op: 6 mei 2019 10:20

Op zaterdag 15 juni kunnen Minecraft-fans weer meedoen met de Minecraft XL Bouwwedstrijd georganiseerd door eRK@ Onderwijsinnovatie, de Bibliotheek Noordwest Veluwe en Bitt Belevingscentrum. Jongens en meiden tussen de 7 en 15 jaar oud worden uitgedaagd om in teams de meest originele creaties te maken. De inschrijvingen gaan heel hard, dus geef je nog snel op!

Minecraft is een populair spel onder jongeren waarbij ze creatief kunnen bouwen met blokken. Er zijn blokken van steen, ijzer, glas en hout. Je kan het zo gek niet bedenken of de jongeren bouwen er mee.
In navolging van het succes van het Minecraft-evenement van vorig jaar, wordt ook dit jaar de bouwwedstrijd weer op de Noordwest Veluwe georganiseerd.
In teams van maximaal 5 jongeren gaan deelnemers de uitdaging aan om op een beveiligde server een bouwopdracht uit te voeren. De bouwopdracht gaat om het maken van een nieuw ontwerp voor zwembad De Sypel. Wat hierin precies moet worden verwerkt, blijft onbekend tot op de dag van het evenement zelf. De bouwopdracht wordt door de Gemeente Harderwijk definitief geformuleerd; zij volgt deze wedstrijd dan ook met grote belangstelling!
Alle deelnemers krijgen een leenlaptop met het spel, je hoeft dus niets van huis mee te nemen.

Teams
Vooraf krijgen deelnemers de mogelijkheid om met hun vrienden een eigen team samen te stellen. Individuele deelnemers worden ter plekke in teams ingedeeld en gaan – samen met hun nieuwe game-vrienden – de strijd aan tegen de andere spelers!

In totaal kunnen 120 kinderen deelnemen: 60 in de ochtendgroep van 10.00 tot 12.30 uur en 60 in de middaggroep van 13.30 tot 16.00 uur.
Het winnende team van elke ronde krijgt een Minecraft XL medaille.

Organisatie en contact
Dit evenement wordt georganiseerd door Bitt Belevingscentrum, eRK@ Onderwijsinnovatie en de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Heb je nog vragen? Mail dan naar wendyraaff@ontdekbitt.nl.

Datum: zaterdag 15 juni 2019

Plaats: BITT Belevingscentrum, Westeinde 100, 3844 DR Harderwijk