Media Ukkie Dagen 2019: van speen tot game

Gepubliceerd op: 13 maart 2019 13:38

De Media Ukkie Dagen, die plaatsvinden van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april 2019, staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week worden in het hele land activiteiten georganiseerd op het gebied van media(opvoeding). Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert in diverse vestigingen activiteiten op het gebied van nieuwe digitale media speciaal voor peuters en kleuters van 2,5 t/m 6 jaar.

Greenscreen - Rupsje Nooitgenoeg
Op zaterdag 30 maart staat het greenscreen van 11.30 -13.30 uur in Bibliotheek Nunspeet. Door middel van het Greenscreen kun je samen op de foto met Rupsje Nooitgenoeg. Wil jij ook met Rupsje Nooitgenoeg op de foto? Kom dan langs om met het Greenscreen te spelen en een gratis foto te maken!

Bee Bot ontmoet Rupsje Nooitgenoeg
Op woensdag 3 april wordt er van 14.00 tot 15.00 uur in de Digital Hangout van Bibliotheek Harderwijk en Bibliotheek Putten voorgelezen uit het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg. Daarna gaan we samen spelenderwijs Rupsje Nooitgenoeg helpen om zijn eten te vinden met behulp van een programmeerbare Bee Bot.

De verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg
Woensdag 3 april staat er van 14.00 tot 15.00 uur een echt Appcamp in de Digital Hangout van Bibliotheek Nunspeet. Kinderen en hun ouders kunnen creatieve en educatieve apps van Rupsje Nooitgenoeg uitproberen op iPads van de Bibliotheek. Ook staat er een selectie van leuke, informatieve en educatieve apps op de Multi-touch tafel.

Robotworkshop Rupsje Nooitgenoeg
Op vrijdag 5 april van 13.30 tot 15.30 leren kleuters tijdens de 'Robotworkshop - Rupsje Nooitgenoeg' in Bibliotheek Ermelo op een speelse manier wat een robot allemaal kan doen en hoe je ervoor zorgt dat hij precies doet wat jij wilt! Ukkies leren de beginselen van programmeren en logisch denken wordt bij deze activiteit gestimuleerd.

Kleurwedstrijd voor kleuters 
Maak wat moois van de Rupsje Nooitgenoeg kleurplaat, lever hem vóór 28 maart in bij een van de vestigingen en win één van de vijf Rupsje Nooitgenoeg – jubileumedities! De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Media Ukkie Dagen.