Literaire avond met Rodaan Al Galidi

Gepubliceerd op: 26 september 2017 14:38

Op donderdag 26 oktober geeft schrijver Rodaan Al Galidi in De Dialoog in Ermelo een theaterlezing over zijn boek 'Hoe ik talent voor het leven kreeg". Een lezing vol humor!

Rodaan Al Galidi (1971) afgestudeerd bouwkundig ingenieur, is schrijver en dichter die uit zijn geboorteland Irak vlucht en na vele omzwervingen uiteindelijk in 1998 in Nederland aankomt en zich van vluchteling tot winnaar van de Literatuurprijs van de Europese Unie 2011 ontwikkelt!Tijdens zijn negenjarig verblijf in asielzoekerscentra leert zichzelf Nederlands, begint te gedichten, columns en romans te schrijven. Hij ontvangt prijzen voor zijn werk, onder meer voor ‘De autist en de postduif’!

Nog succesvoller is zijn zesde roman 'Hoe ik talent voor het leven kreeg', verkozen tot Boek van de maand in januari 2016 bij De Wereld Draait Door. In klip en klaar Nederlands schetst hij het leven in asielzoekerscentra: veel bewoners leven dicht op elkaar, wat tot heftige maar ook tragikomische situaties leidt.

“Een betoverende roman over de ervaringen van een asielzoeker met een onbarmhartige regime: polderbureaucratie zo taai als klei.” – Adriaan van Dis

Het bijwonen van deze lezing geeft een uitgelezen kans om daar meer over de te weten te komen. Laat u aangenaam verrassen en maak kennis met deze interessante schrijver en dichter, die bekendstaat om zijn lezingen vol humor!

Signeren aan de boekentafel van Bruna Ermelo.

Toegangsprijs € 16,- voor bibliotheekleden / € 19,00 voor niet-leden
Kaartverkoop: via www.theaterdialoogermelo.nl of in Bibliotheek Ermelo