Literaire avond met Mariët Meester

Gepubliceerd op: 8 oktober 2018 09:03

Op donderdag 18 oktober komt de schrijfster Mariët Meester op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe naar De Dialoog in Ermelo. Ze komt vertellen over haar fictie en non-fictie boeken. En gaat, ondersteunt met videobeelden, met name in op haar laatste boek De tribune van de armen, over leven en vrijheid in Andalusië.

Praktische informatie
De avond begint om 20.00 uur in Theater de Dialoog in Ermelo. Entree: €12,50 voor bibliotheekleden, €15,00 voor niet-leden. Toegangskaarten (incl. pauzedrankje) zijn online te koop via www.theaterdialoogermelo.nl, aan de kassa van De Dialoog of in Bibliotheek Ermelo. In de pauze is er mogelijkheid tot signeren van boeken aan de tafel van Riemer en Walinga Boekverkoopers.

Veenhuizen
Mariët Meester is een Nederlandse schrijfster die zowel fictie als literaire non-fictie publiceert. Meester groeide op in Veenhuizen, in de tijd dat het gevangenisdorp nog omgeven werd door bordjes ‘Verboden toegang’. Zoeken naar vrijheid is dan ook een van haar thema’s dat vaak terugkomt in haar boeken, net als de tegenstelling tussen natuur en cultuur, man en vrouw.
Haar latere werken draaien om de dilemma’s die de mens ondervindt wanneer hij in moeilijke omstandigheden zijn medemenselijkheid probeert te bewaren, bv. in Sla een spijker in mijn hart (2006) over haar reizen naar Roemenië. In De mythische oom (2012) schetst ze het leven van haar familie in Amerika en in de roman Hollands Siberië (2014) keert ze terug naar de plek waar ze opgroeide.

Spanje
Voor De tribune van de armen (2017) verhuisde ze voor vijftien maanden naar de Spaanse stad Málaga in Andalusië. Haar autobiografische relaas hierover is een onderzoek naar de traditie om tijdens de jaarlijkse paasprocessie een gevangene vrij te laten, én een liefdesverklaring aan Spanje.
Mariët Meester vertelt met groot plezier, ondersteunt met videobeelden, over dit boek en het eerdere werk wat ze heeft geschreven. De Bibliotheek Noordwest Veluwe is trots deze schrijfster aan u te presenteren! Zie ook www.marietmeester.nl