Literaire avond met Connie Palmen

Gepubliceerd op: 7 februari 2018 12:40

Op donderdagavond 8 maart organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Theater Stroud een literaire avond met Connie Palmen. Romancier en filosoof Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Vlak voor de Boekenweek 2018 komt zij naar Putten om te spreken over haar boeken.

Connie Palmen
Connie Palmen is winnaar van de AKO én de Libris Literatuurprijs en Boekenweek-essayist 2017. Zij debuteerde in 1991 met De wetten, wat bekroond werd met het Gouden Ezelsoor en daarmee was haar naam gevestigd. In de kwart eeuw daarna volgen nog diverse grote titels, zoals De vriendschap (AKO Literatuurprijs), de autobiografische roman over Ischa Meijer I.M., Geheel de uwe, Lucifer en Logboek van een onbarmhartig jaar. Daarin doet zij verslag van de rouw om het verlies van haar geliefde, de politicus en Minister van Staat Hans van Mierlo. In 2016 ontving Connie Palmen de Libris Literatuurprijs voor Jij zegt het, een aangrijpend boek over liefde en dood. In haar romans staat het thema identiteit vaak centraal: hoe we betekenis en persoonlijk geluk krijgen door de relaties met anderen en door de verhalen van de mensen om ons heen. 

Naast romans waarmee ze in binnen- en buitenland veel lezers bereikt, schrijft Connie Palmen korte verhalen, essays, toespraken en lofzangen. Een groot aantal daarvan zijn gebundeld in Het drama van de afhankelijkheid (2017). Het is een unieke verzameling beschouwend werk geworden over de kunst van de roman, het geluk van eenzaamheid en de gevaren van roem. In 2017 schreef Connie Palmen het Boekenweekessay getiteld De zonde van de vrouw. Literatuurkenner en presentator Johan Hijnberg gaat deze avond in gesprek met deze succesvolle schrijfster.  

Boekenweek 2018
De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018 en heeft als thema Natuur. Het Boekenweekgeschenk, verkrijgbaar in de boekhandel, is getiteld Gezien de feiten en geschreven door Griet Op de Beeck. Het Boekenweekessay Natuurlijk is aan de hand van auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw. 

Praktische informatie
De literaire avond met Connie Palmen op 8 maart in Theater Stroud begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.theaterstroud.nl, ’s avonds aan de kassa van het Theater of te koop in Bibliotheek Putten.

Deze interactieve avond is georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Theater Stroud. Boeken van Connie Palmen zijn verkrijgbaar aan de boekentafel van Bruna Putten en kunnen door de auteur worden gesigneerd.  

 

credits foto Connie Palmen: Annaleen Louwes