Lezingen door taalmeester Wim Daniëls

Gepubliceerd op: 21 december 2020 20:00

Wim Daniëls, bekend van vele boeken waaronder De lagere school en Het Dorp en optredens op radio en tv, komt in maart naar Putten en Nunspeet. Taalmeester Daniëls vertelt op een luchtige en toegankelijke wijze over onze taal, zijn schrijverschap en nieuwste boek Huppelnederlands. Vol humor en ook nog eens heel leerzaam!

Wim Daniëls is schrijver van talloze boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over zeer uiteenlopende onderwerpen. Er is eigenlijk geen onderwerp waar hij géén boek over zou kunnen schrijven, voorzien van inzichtelijke theorieën en in toegankelijke taal. Voor alle doelgroepen: volwassenen, jongeren én kinderen.
Daarnaast is hij geregeld te zien op tv, te horen op de radio en hij treedt op in het theater.

In de bestsellers 'De Lagere School' (2017) en 'De Mulo' (2018) schrijft Daniëls over de kleurrijke geschiedenis van het Nederlandse onderwijs. Over de Nederlandse taal raakt hij niet uitgeschreven: wat is het Nederlands eigenlijk, waar komen onze woorden vandaan? In 'Het dorp' (2019) staat de geschiedenis van het dorp centraal. Daarin haalt Daniëls anekdotes aan over zijn eigen geboortedorp, Aarle-Rixtel, en brengt dorpen van weleer en nu tot leven. Alles komt voorbij: de kleine kruideniers, de dorpspolitiek, het café en de dorpsfiguren. Vol humor en nostalgie en een feest der herkenning voor iedere (ex)dorpsbewoner!

Wim Daniëls, taalmeester in hart en nieren, schrijft en spreekt op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier. Zodat je na afloop denkt: hoe kan het dat ik al dit moois niet eerder heb geweten?

Deze lezingen worden georganiseerd i.s.m. Theater Stroud en Veluvine Nunspeet. Signeren aan de boekentafels van Bruna Putten en Boekhandel Osinga. Kijk voor de actuele informatie over aanvangstijden en bezoekinformatie op www.theaterstroud.nl, www.veluvinenunspeet.nl.

11 maart 2021, aanvang 20:15 uur | Theater Stroud in Putten

25 maart 2021, aanvang 20:15 uur | Veluvine in Nunspeet

Kaartverkoop Putten: € 17,50 online via www.theaterstroud.nl / € 15,00 voor bibliotheekleden te koop bij Bibliotheek Putten en VVV Putten.

Kaartverkoop Nunspeet: € 17,50 normaal / € 15,00 voor bibliotheekleden online via www.veluvinenunspeet.nl