Leerling Nassau-Veluwe in Jonge Jury

Gepubliceerd op: 17 oktober 2017 12:12

Leerling Daniel van scholengemeenschap Nassau-Veluwe uit Harderwijk is uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten van het Jonge Jury boekgenootschap. Zijn docent Nederlands had hem daarvoor opgegeven. De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen.

Lees hoe het Jonge Jury boekgenootschap Daniel introduceert:

Jullie weten als geen ander welke boeken leuk, grappig, spannend, gek en/of juist verrassend zijn. Daarom worden de Jonge Jury Leestips uitsluitend nog door jongeren gekozen. De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap nemen deze belangrijke taak op zich en presenteren de nieuwe lijst met Leestips* in december.
Ook dit jaar is het weer gelukt een aantal leesgragejongens te vinden. Meet Daniël:

14 jaar oud, gek op acteren, wilde dieren spotten én lezen. Hij vindt het geweldig om met behulp van een boek even in een andere wereld te zijn en zo spannende avonturen mee te maken. Ook vindt hij het fantastisch om zelf te schrijven. Het leuke aan zijn functie als ambassadeur vindt hij dat hij allebei deze dingen doet, maar dan nog iets extra. Hij gaat namelijk lezen en schrijven voor alle kinderen in Nederland, zodat hij hen tips kan geven!