Kom naar de Digital Playground-workshops in de Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 8 september 2017 09:13

Het is je vast niet ontgaan. De Bibliotheek in Harderwijk heeft vanaf 2 september een nieuw onderkomen in het Huis van de Stad aan de Havendam 56. Vanaf deze datum is de nieuwe bibliotheek geopend voor publiek en is een maand begonnen vol met activiteiten in de nieuwe Bibliotheek! Zo zijn er een aantal Digital Playground-activiteiten waarin kinderen de beginselen leren van het programmeren, computeropdrachten doen waarbij ze figuren kunnen laten bewegen, reageren en geluid laten maken.

Hieronder de workshops op een rij:

Leer programmeren met Botje Bij en Scratch
(8 september van 14.00 tot 17.00 uur)
Met Botje Bij leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Met de Scratch-app leren kinderen de beginselen van het programmeren door het maken van een project (game).  Ze geven de computer opdrachten om figuren te laten bewegen, geluid te laten maken en te reageren. Leuk voor kinderen tot en met 6 jaar!

Bibberbeestjes maken
(15 september 2017 van 15.30 tot 17.00 uur)
Op deze middag leer je een Bibberbeestje maken en een Hologramprojector. De Bibberbeestjes maak je zelf met een motortje, batterij en tie-raps.  Op deze middag gaan we ook een hologramprojector maken, waarmee je prachtige hologrammen kan laten verschijnen. Een hologram is een 3D figuur die in de lucht lijkt te bewegen. Je ziet dus een afbeelding op een plek waar je hem niet verwacht. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar!

Cardboard VR-bril, het solderen van een Weevileye LED beestje, MakeyMakey
(22 september 2017 van 15.30 tot 17.00 uur)
Een echt werkende VR-bril van karton? Het kan, kom het ervaren. We gaan deze middag aan de slag met een Cardboard VR-bril, het solderen van een Weevileye LED beestje en je maakt kennis met MakeyMakey. Het Weeviley LED beestje is een soldeerkit in de vorm van een kevertje. Lukt het jou zijn rode LED oogjes te laten branden? Met Makey Makey verander je alledaagse dingen, zoals fruit of speelgoed in een toetsenbord en gebruik je ze om je computer aan te sturen. Probeer maar uit welke materialen allemaal goed geleiden.

Waar?
Bibliotheek Harderwijk aan de Havendam 56 in Harderwijk. Voor alle workshops geldt een open inloop, er zijn geen kosten aan verbonden en vooraf aanmelden is niet nodig. Wel kan het zijn dat de activiteiten (tijdelijk) geen plek beschikbaar hebben.