Kom in de meivakantie naar de Digital Hangout en doe mee met de workshops!

Gepubliceerd op: 23 april 2019 14:58

In de meivakantie zijn er leuke digitale activiteiten voor kinderen in de Digital Hangout van Bibliotheek Harderwijk, Nunspeet en Putten. Er worden diverse mediaworkshops aangeboden waaronder een workshop micro:bit, 3D-printen en lasersnijden.

Mediaworkshops in Bibliotheek Putten
In de Digital Hangout van Bibliotheek Putten is op woensdag 24 april een workshop hologramprojector maken. Je kunt een kleurplaat tot leven brengen in augmented reality of met een 3D pen, een mooi kunstwerk maken en er is Makey Makey. 

Workshop 3D-printen in Bibliotheek Nunspeet
Op woensdagmiddag 24 april kun je aan de slag met het ontwerpprogramma op de computer. Maak een sleutelhanger met je eigen naam. Of een broche van een kroontje. Ben je helemaal de blits mee op Koningsdag! 

Workshop lasersnijden in Bibliotheek Nunspeet
Op woensdag 1 mei gaan kun je een houten doosje maken met de lasersnijder. Om je geheime schatten of sieraden op te bergen. Heb je zin om iets anders te maken en al ervaring met ontwerpen en lasersnijden? Dan mag je lekker zelf aan de slag!

Workshop micro:bit in Bibliotheek Harderwijk
Bij de workshop micro:bit op woensdag 1 mei leer je zelf programmeren met een superleuke kleine computer. Maak en programmeer een slimme thermometer die vertelt welke kleren je het beste kan aantrekken of doe mee met een interactieve opdracht. Voorkennis is niet nodig, iedereen kan instappen op zijn of haar eigen niveau. 
De workshop micro:bit wordt gegeven in 3 sessies van een uur: 13.30 tot 14.30 uur, 14.30 tot 15.30 uur en 15.30 tot 16.30 uur. Aanmelden hiervoor kan via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Microbit-mei (max. 6 kinderen per sessie; elke deelnemer kan gebruik maken van een klooikoffer)
Kosten: € 1,50