Kinderboekenweek: Reis mee!

Gepubliceerd op: 20 september 2019 11:59

Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober) staat in het teken van vervoersmiddelen. Met dit thema gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal. Tijdens de Kinderboekenweek neemt de Bibliotheek kinderen mee op een reis waarin ze zelf ervaren hoe boeken je de wereld kunnen laten zien. We bieden een actief programma aan waarmee kinderen een spannende ontdekkingsreis maken.

Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? In de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er diverse activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Zo kunnen kinderen op alle vestigingen op reis door het thema. Stap in en ga mee!

Kleur en bouw mee!
Doe mee aan de bouwplaatwedstrijd! Kleur en knutsel je eigen originele auto. De bouwplaat is vanaf 28 september te downloaden of af te halen in de Bibliotheek, boekhandel of Bruna.
Lever je bouwplaat uiterlijk 11 oktober in bij de Bibliotheek en maak kans op een leuke prijs!

Mee-doe-voorstelling
Kom op 9 oktober naar de feestelijke mee-doe-voorstelling Lieve Lieven in Putten! Met behulp van onzichtbare Fantasy Reality Helms en speciale koptelefoons neemt Lieve Lieven je mee in een verhaal over vriendschap en een reis door de taal. Voor 30 minuten zijn de kinderen de hoofdpersoon en worden ze opgeslokt in een avontuur waar zij zelf aan meedoen. Tijdstip 14.00 en 15.00 uur

Voorlezen en knutselen
Kom tijdens de Kinderboekenweek op woensdagmiddag 2 en 9 oktober gezellig luisteren en knutselen in de Bibliotheek van 14.00 - 16.00 uur (Bibliotheek Putten 9 oktober van 13.00 - 16.00 uur).
Deze middag staat uiteraard in het teken van het Kinderboekenweekthema: Reis mee! Er wordt voorgelezen (ook digitaal) en er kan geknutseld worden. Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn welkom!

Maak je eigen Mario Kart
Op woensdag 2 en 9 oktober gaan we aan de slag met de lasersnijder en 3D-printer. Ontwerp je eigen Mario Kart in de maakplaats in Bibliotheek Nunspeet. Allemaal instappen! Tijdstip 13.30 tot 16.00 uur.

Weekend van de Wetenschap meets Kinderboekenweek!
Op 5 oktober kun je van je micro:bit een beeper maken! Kom naar Bibliotheek Nunspeet of Putten en doe mee met de workshop micro:bit.
Leer geluid af te spelen met de micro:bit, logische blokken te gebruiken en knoppen te programmeren. Er zijn twee sessies: van 12.00 uur tot 13.15 uur en van 13.30 uur tot 14.45 uur. Kom je ook?

Voorstelling ‘De kleine groene koffer’  UITVERKOCHT
In samenwerking met boekhandel Riemer en Walinga organiseren we in Bibliotheek Ermelo op zaterdag 5 oktober een kindervoorstelling. Theater Brillekip maakte een bewerking van het bijzondere prentenboek ‘De kleine groene koffer’. De voorstelling, die gaat over een klein groen koffertje dat op reis gaat, sluit helemaal aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Samen met een buschauffeur vertrekken we om 13.30 vanaf de boekhandel naar de Bibliotheek waar de voorstelling plaats zal vinden.

Afsluiting Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt op diverse plekken feestelijk afgesloten.
In Putten is dat tijdens de Ossenmarkt op de hoek Dorpsstraat/Kerkstraat (bij modezaak van Ganswijk). Op 9 oktober van 9.00 tot 13.00 uur mag je alles vragen aan de stoere mannen en vrouwen van de brandweer en politie en ook hun voertuigen bekijken.

In Ermelo sluiten we af op de mobiliteitsmarkt op zaterdag 12 oktober van 13.00-15.00 uur. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen met de chauffeurs van een elektirsche auto en elektrische motor in gesprek gaan.

In Harderwijk kun je van 13.00 - 15.00 uur in gesprek gaan met de bestuurder van een riksja, een buschauffeur, vrachtwagenchauffeur, een commandant transportbataljon van defensie en een eigenaar van een bedrijf in de duurzame binnenvaart. Bedenk alvast leuke vragen en stel ze gerust!