Kids & Koffie opent haar deuren in Stroud

Gepubliceerd op: 24 augustus 2018 14:40

Op woensdag 5 september is de eerste editie van Kids & Koffie in Stroud in Putten. Kids & Koffie is een initiatief van Bibliotheek Noordwest Veluwe, Buurtzorg Jong, Moeders Informeren Moeders, Icare JGZ, Stichting Welzijn Putten en 2 enthousiaste moeders. Met deze wekelijkse inloopochtend op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur willen de initiatiefnemers ouders/verzorgers van jonge kinderen de kans geven om gelijkgestemden te ontmoeten in een informele omgeving, terwijl hun kinderen spelen. Burgemeester Henk Lambooij zal de eerste Kids & Koffie feestelijk openen op 5 september. De toegang is gratis.

Kids & Koffie
Ouders/verzorgers van jonge kinderen worden geconfronteerd met een grote verandering in hun leven. Zij moeten zich opeens voortdurend om een ander bekommeren, wat kan leiden tot een zekere mate van sociaal isolement. Bovendien moeten zij zich nieuwe kennis eigen maken en kunnen ze daarvoor niet altijd terecht in hun netwerk of op internet. Kids & Koffie biedt hen wekelijkse inloopochtenden, waar ze in een informele omgeving andere ouders/verzorgers kunnen ontmoeten terwijl hun kinderen spelen.
Kids & Koffie vindt elke woensdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur plaats in Stroud Putten en de toegang is gratis.

De eerste editie op woensdag 5 september is een extra feestelijke editie, die zal worden geopend door burgemeester Henk Lambooij.

Thema’s
Op elke eerste woensdag van de maand wordt aandacht besteed aan een thema rond opgroeien en opvoeden.
Het eerste thema is ‘voorlezen met gebaren’ op 3 oktober, de startdatum van de Kinderboekenweek. Tirza de Lange geeft dan een workshop waarbij zij ingaat op het hoe en waarom van voorlezen met gebaren.
Verdere thema’s dit jaar zijn ‘draagdoeken’ op 7 november en op 5 december ‘Vraag en Antwoord over opvoeden’ door Icare.
Naast de inhoudelijke thema’s is er elke derde woensdag van de maand een creatieve activiteit voor ouders en kinderen.

Inmiddels is er op Facebook ook een groepspagina aangemaakt waar steeds actuele informatie over Kids & Koffie komt te staan. Bekijk de Facebookpagina en meld je aan als lid.