Inloopspreekuur voor senioren met vragen over het openbaar vervoer

Gepubliceerd op: 17 mei 2019 10:30

Ervaar het openbaar vervoer! Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Bibliotheek Harderwijk voor vragen over reizen met het openbaar vervoer. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op donderdag 23 mei 2019 van 10.00 – 11.30 uur.

Inloopspreekuur
OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen.
Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis.

Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Locatie: Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56, Harderwijk

Proefreis op vrijdag 7 juni 2019 in Harderwijk
Op vrijdag 7 juni 2019 organiseren de OV-ambassadeurs speciaal voor senioren een proefreis in Harderwijk.
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen.
Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders, en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd.

Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.
Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.