Goede Herderschool en Lions Club op bezoek in Bibliotheek Ermelo

Gepubliceerd op: 12 juli 2017 12:30

Op donderdag 6 juli jl. heeft een kleutergroep van de Goede Herderschool een bezoek gebracht aan de Bibliotheek Ermelo in het kader van het Boekenpret-project. Er was ook een delegatie van de Lions Club bij het bezoek aanwezig.

Boekenpret
Het groepsbezoek maakte onderdeel uit van het Boekenpret-project.
Boekenpret heeft als doel de leescultuur die kinderen omgeeft te bevorderen, waardoor uiteindelijk de taalontwikkeling en het leesgedrag van jonge kinderen gestimuleerd worden. Het einddoel is kinderen 500 (voor)leesuren op te laten doen in de periode tussen 0 en 6 jaar.

Lions Club
Van de opbrengst van het Harderwijks Dictee 2016 is door de Lions Club een geldbedrag aan het Boekenpret-project geschonken. De delegatie van de Lions Club, bestaande uit dhr. Ernst Planting, dhr. Jan Vos en dhr. Peter Voorbergen, kon zo zien dat het geschonken bedrag goed besteed wordt.

Groepsbezoek
Er is voorgelezen uit het boek dat de leerlingen hadden gelezen in de klas met het project (Knoop in je slurf), de kinderen kregen een rondleiding door de bibliotheek en een speurtocht aan de hand van het prentenboek “Nog honderd nachtjes slapen” van Milja Praagman. De kinderen zochten in de bibliotheek alle losse vlaggetjes op, die de juf aan elkaar knoopte.

De tractor en kar waarmee de leerlingen naar de bieb gekomen waren, werden versierd met de vlaggenlijn die ze gevonden hadden en zo kon de groep weer richting school.