Digitaal speelkwartier voor peuters en kleuters

Gepubliceerd op: 16 maart 2018 15:38

Van zes tot en met dertien april zijn de Media Ukkie Dagen. De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staat de campagne in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Het thema dit jaar is dan ook: ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’

Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft tijdens de Media Ukkie Dagen een aantal leuke activiteiten voor de peuters en kleuters op het gebied van nieuwe digitale media op de agenda staan! 

Digitaal speelkwartier voor peuters (2,5 tot en met 4 jaar)
Op deze spelochtend kunnen peuters verschillende digitale spelletjes doen. Breng jouw kleurplaat tot leven met Augmented Reality op een iPad van de Bibliotheek, of leer spelenderwijs programmeren met Co de Rups. Snuffel tussen de verschillende prentenboeken-apps of doe een leuk taalspelletje op de iPad of de Multi Touch tafel.  Aanmelden is niet nodig, open inloop. Gratis entree.

 

Digitaal speelkwartier voor kleuters ( 4 t/m 6 jaar)
Op deze spelmiddag kunnen kleuters verschillende digitale spelletjes doen. Breng jouw kleurplaat tot leven met Augmented Reality op een iPad van de Bibliotheek, of leer spelenderwijs programmeren met Botje Bij. Snuffel tussen de verschillende prentenboeken-apps of doe een leuk taalspelletje op de iPad of de Multitouch tafel. Aanmelden is niet nodig, open inloop. Gratis entree.

 

 

Digitale proeftuin voor ukkies ( 3 tot en met 5 jaar)
Een leuke activiteit voor peuters en kleuters op het gebied van nieuwe digitale media en lezen. Ukkies kunnen met de iPad op verschillende manieren genieten van prentenboeken. Zo kunnen ze een QR speurtocht doen, kennismaken met augmented reality en diverse prentenboeken-apps. Tijdens de digitale proeftuin kunnen kinderen met de iPad van de Bibliotheek kennismaken met deze nieuwe mogelijkheden. Aanmelden is niet nodig, open inloop. Gratis entree. Er zijn iPads van de Bibliotheek beschikbaar. 

Ukkies Digitaal! Een Stop Motion maken
Een Stop Motion filmpje is een filmpje waarin je een heleboel foto’s achter elkaar plakt om er daarna een filmpje van te maken door de foto’s snel achter elkaar af te spelen. Kinderen kun je op jonge leeftijd al leren omgaan met Stop Motion. Met deze techniek kunnen kinderen speelgoed tot leven laten komen in een filmpje. Gratis entree maar wel verplicht aanmelden: https://www.ticketkantoor.nl/shop/UkkiesDigitaal

Agenda-overzicht

de Bibliotheek Ermelo 

de Bibliotheek Harderwijk

de Bibliotheek Nunspeet

de Bibliotheek Putten