Burgemeester opent de Bibliotheek op School op de Pr. Willem Alexanderschool!

Gepubliceerd op: 7 juni 2017 20:57

Woensdag 7 juni heeft burgemeester Baars op de Pr. Willem Alexanderschool de Bibliotheek op School geopend. Onder toeziend oog van alle leerlingen van de school liep de burgemeester dwars door de ‘gesloten’ deur heen. Achter de geopende ‘deur’ in de bibliotheek lazen, als verrassing, de leerlingen van groep 8 een stapelverhaal voor.

In de afgelopen weken is met Bibliotheek Noordwest Veluwe samengewerkt om voor de leerlingen op de school een prachtige bieb te realiseren. De lees- en mediaconsulent, Siard Bijkersma, van de Bibliotheek ondersteunt de leerkrachten binnen de school bij de uitvoering van het lees-, taal- en mediabeleid.

De Bibliotheek op School is een educatieve aanpak waarin scholen met Bibliotheek Noordwest Veluwe structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Een belangrijk doel is het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. Door de samenwerking blijft de collectie op de Pr. Willem Alexanderschool actueel en vernieuwd. Met het digitaal uitleensysteem kunnen de kinderen de boeken eventueel mee naar huis nemen om daar samen te lezen en/of te praten over het boek.