Boek 'Verkeerd spoor' gepresenteerd in Harderwijk

Gepubliceerd op: 20 november 2019 15:01

Op zaterdagochtend 16 november vond in de raadzaal van het gemeentehuis in Harderwijk de presentatie plaats van het nieuwe boek van de Harderwijker schrijver Arie de Ruiter getiteld 'Verkeerd spoor'.

Verkeerd spoor
Het boek 'Verkeerd spoor' gaat over een in rechtskringen bekende gerechtelijke dwaling. In augustus 1923 wordt nabij het dorpje Giessen-Nieuwkerk, waar Arie is geboren, spoorwegambtenaar Jacob de Jong vermoord. Twee onschuldige mannen zitten ten onrechte hiervoor enkele jaren gevangen, en de ware schuldige is nooit gevonden. Arie de Ruiter heeft dit gegeven bewerkt tot een eigen verhaal.

Na een korte introductie van het programma voor de presentatie vertelde uitgever Kees Scholten dat hij heel blij is met het boek, en met Arie als schrijver. Hij kon ook het voor Arie verrassende nieuws vertellen dat er vanwege de goede verkoopresultaten een 2e druk op stapel staat.
Hierna was het de beurt aan de schrijver zelf. Hij sprak vooral over diverse gerechtelijke dwalingen in Nederland, waarvan die uit zijn geboortestreek hem al lang intrigeerde.
Zijn vrouw Martine van de Brink las vervolgens een passage uit het boek voor.

Tot slot was het mogelijk dit nieuwe boek te kopen en te laten signeren.

Verkeerd spoor (Scholten Uitgeverij) is nu te koop in de boekhandel en zeer binnenkort te leen bij Bibliotheek Noordwest Veluwe.