Bibliotheek geeft gamekast aan 'De Garage'

Gepubliceerd op: 23 juni 2017 11:03

Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft op 19 juni een gamekast gegeven aan jongerencentrum ‘De Garage’ van Stichting Welzijn Nunspeet in Veluvine. De gamekast heeft een Wii en een PS3 console en er zitten een heel aantal nieuwe spellen bij.

Games zijn er niet alleen voor tijdverdrijf. Aangetoond is dat gamen een positief effect heeft op cognitieve vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht, geheugen en taalcompetenties. Maar ook op bijvoorbeeld reactievermogen, doorzettingsvermogen en oog-hand coördinatie. Gamen stimuleert de hersenen. De positieve effecten van gamen komen daarom ook het onderwijs ten goede, bijvoorbeeld in het geval van geheugen en taalcompetenties.

Jeugd- en jongerencentrum ‘De Garage’ is voor SWN jongerenwerk een middel om contact te leggen en te onderhouden met jeugd en jongeren. De gamekast is erg in trek en zodoende kan men in relaxte omgeving gesprekken aangaan om te horen hoe het met de jongeren gaat en wat er speelt. Beide partijen zijn blij met deze samenwerking.