Beleef de Week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 25 oktober 2017 09:58

Van 17 tot en met 24 november 2017 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema dit jaar: Generatie Media: samen mediawijs. Tijdens deze week worden docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren opgeroepen om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons onlinegedrag en mediawijze vaardigheden. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert in deze week diverse activiteiten die aansluiten op het thema, leuk voor jong én oud!

Fotowedstrijd: Kijk, mijn digitale wereld!
(17 oktober tot 20 november)
De Bibliotheek organiseert een fotowedstrijd met als onderwerp: 'Kijk, mijn digitale wereld'. De winnaar wint een workshop Natuur- en buitenfotografie door fotograaf Ernst Dirksen voor twee personen. Maak een leuke/ spannende/ originele foto van jouw digitale wereld en stuur hem vóór 20 november naar info@bibliotheeknoordwestveluwe.nl. De prijs wordt uitgereikt in twee leeftijdsgroepen: tot 14 jaar en vanaf 14 jaar. De winnaars worden in de week van de mediawijsheid bekend gemaakt.

Workshop Sociale Media voor Senioren
(21 november, van 10 uur tot 12.00 uur, Bibliotheek Putten)
In deze interactieve workshop vertelt een docent over de fascinerende wereld van de sociale media. Er kan kennis gemaakt worden met de verschillende apps en men leert ermee werken. Termen als ‘tweet’, ‘like’ en ‘hashtag’ zijn na de workshop niet meer onbekend! Er is gelegenheid om de nieuwe vaardigheden meteen in de praktijk te brengen. Verzoek om een eigen smartphone, tablet of laptop mee te nemen. De workshop is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Peuter en Kleutercafé – QR codes
(22 november, van 14.00 tot 16.00 uur, Bibliotheek Nunspeet)
Een leuke activiteit voor peuters en kleuters op het gebied van nieuwe digitale media. Ukkies kunnen met behulp van QR-codekaarten gemakkelijk digitale prentenboeken bekijken op een tablet in de bibliotheek. Er zijn QR-codes voor prentenboeken van o.a. ' de Gruffalo', 'Ik wil de maan' en 'Het sneeuwmeisje'. Aanmelden is niet nodig. Er zijn 6 iPads van de Bibliotheek beschikbaar.

Minion Robots maken
(22 november, van 15.30 tot 17.00 uur, Bibliotheek Harderwijk)
Knutsel je eigen Minion Robot met een Kinder Surprise ei! Ben jij gek op Minions en vind je knutselen leuk? Maak dan je eigen Minion uit de film Discpicable Me van een verrassingsei – cocon en allerlei accessoires. Je mag natuurlijk zelf kiezen welk karakter je wilt maken. Als je klaar bent met knutselen dan kun je van de Minions een Stop Motion filmpje of een stripverhaal maken met de iPad. Aanmelden is niet nodig. Alle materialen en 1 ei per kind zijn aanwezig.

Haal meer uit uw smartphone!
(23 november, van 15.00- 17.00 uur, SWN Veluvine Nunspeet)
Onder de noemer jong maakt oud mediawijs, organiseert de Omgekeerde Universiteit bij SWN een middag waarin geleerd wordt om meer uit de smartphone te halen. Op deze middag kan men zich laten bijpraten door leerlingen van het Nuborgh College. Aanmelden kan bij SWN via telefoonnummer  0341- 252020 of via info@welzijnnunspeet.nl.