Bedankt Sandra, welkom Aimée!

Gepubliceerd op: 27 augustus 2019 14:26

Aimée Streefland

Ruim 6 jaar was Sandra Timmer het gezicht van Bibliotheek Noordwest Veluwe op het gebied van programmering voor kinderen en jongeren. Helaas voor ons heeft zij nu een nieuwe uitdaging gevonden en verlaat zij ons per 1 september. Een mooie functie kwam vrij en na een vlot verlopen sollicitatieprocedure hebben wij Aimée Streefland benoemd per 15 augustus.

Zij is vanaf die dag de verbinder tussen vraag en aanbod tussen de Bibliotheek enerzijds en de onderwijsinstellingen en andere (potentiële) samenwerkingspartners gericht op kinderen anderzijds. Alles om het niveau van (digitale) geletterdheid van kinderen binnen ons werkgebied te bevorderen!

We wensen haar bij de Bibliotheek een mooie tijd toe!
Hieronder stelt zij zich kort voor. 

Wie is Aimée?

Mijn naam is Aimée Streefland en vanaf 15 augustus mag ik mij programmacoördinator 0-18 jaar noemen binnen de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Een prachtige kans voor een echte boekenliefhebber. Lezen is mijn grote passie, ik zit al 15 jaar in een boekenclub en ben de trotse bezitter van een eigen minibieb voor mijn huis. 

Mijn voorgeschiedenis ligt in mijn studietijd in Groningen, waar ik geschiedenis heb gestudeerd en waarna ik een tweede master in Cultureel Erfgoed in Utrecht heb gevolgd. De afgelopen twee jaar was ik werkzaam binnen het Nationaal Vlechtmuseum en culturele blok in Noordwolde (Frl.). Binnen dit culturele blok zitten het Museum, de Bibliotheek, Toeristisch Informatiepunt en het Dorpsarchief. Na een aantal jaren nu in Friesland gewerkt te hebben keer ik terug naar de regio Noordwest Veluwe. Die is mij niet onbekend vanwege mijn voormalig functie als directeur van Museum het Pakhuis te Ermelo. De overstap van de museale wereld naar het Bibliotheekwezen is voor mij een logische vervolgstap omdat het lezen en mijn liefde voor boeken altijd op de achtergrond een grote rol hebben gespeeld. 

Ik kijk er naar uit om iedereen in en rondom de Bibliotheek in de verschillende gemeenten te leren kennen. Samen bouwen we verder aan een wereld met minder (digitale-) laaggeletterdheid en vooral een wereld vol leesplezier! Ik hoop u snel te mogen ontmoeten.

Hartelijke groeten, 
Aimée Streefland