Arie de Ruiter presenteert nieuw boek 'Verkeerd Spoor'

Gepubliceerd op: 4 november 2019 11:44

Op zaterdag 16 november 2019 presenteert de Harderwijkse schrijver Arie de Ruiter in samenwerking met de Bibliotheek zijn nieuwste boek Verkeerd spoor. Deze presentatie vindt plaats in de Raadzaal van het Gemeentehuis in Harderwijk en begint om 11.00 uur (inloop vanaf 10.45 uur). Na de boekpresentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Daarnaast kunnen gekochte boeken gesigneerd worden. De toegang is gratis.

Arie de Ruiter
Arie de Ruiter is in 1953 in Giessen-Nieuwkerk geboren. Na de Mulo werkt hij enige tijd in een kibboets in Israël en trekt hij door Canada en Afrika. Dankzij het behalen van een aantal administratieve diploma’s gaat hij vervolgens als administrateur aan het werk. Helaas moet hij daar op 54-jarige leeftijd om gezondheidsredenen mee stoppen. Arie de Ruiter woont nu in Harderwijk.

Aanvankelijk schrijft hij columns, gedichten en verhalen voor verenigingsblaadjes. Sinds 2011 verschijnen boeken van hem, over heel diverse onderwerpen, bij verschillende uitgeverijen: Koopman in de Gouden Eeuw (2011), De getrouwde monnik (2012), Carmen (2015) en Dreiging (2017). In deze boeken laat de schrijver iets zien van zijn brede algemene interesse, zijn christelijke levensovertuiging en zijn gevoel voor humor. En in 2019 volgt dan nu Verkeerd spoor.

Verkeerd spoor
Het verhaal van Verkeerd spoor is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis: op een vroege morgen in augustus 1923 wordt nabij het dorpje Giessen-Nieuwkerk het ontzielde lichaam van spoorwegambtenaar Jacob de Jong aangetroffen. De zoektocht naar de moordenaar loopt uit op een van de meest spraakmakende gerechtelijke dwalingen uit de Nederlandse geschiedenis. Twee onschuldige mannen zitten ten onrechte enkele jaren gevangen. De ware schuldige is nooit gevonden.

Arie de Ruiter maakt er zijn eigen verhaal van. En passant krijgt de lezer een mooie indruk van het leven in een kleine dorpsgemeenschap tijdens de crisisperiode van de jaren dertig in de vorige eeuw. Het boek verschijnt bij Scholten Uitgeverij.