KBS Alfons Ariëns in Harderwijk opent met trots de Bibliotheek op school!

Gepubliceerd op: 5 april 2019 16:48

Dinsdag 2 april werd op KBS Alfons Ariens in Harderwijk de Bibliotheek op School officieel geopend. Directeur Bas de Vente vertelde met trots zijn ervaring over de Bibliotheek in zijn jongere jaren. Vervolgens opende hij ‘de Bibliotheek op School’ door als eerste een boek te lenen bij leesmediaconsulent Sarah Roos.

Vanaf het najaar 2018 is er druk gewerkt om de boekencollectie van de school te updaten om zo te komen tot een nieuwe en actuele schoolbibliotheek. De start van het samenwerkingsconcept met de Bibliotheek Noordwest Veluwe is gericht op meer boeken in de school en leidt tot meer leesplezier en dus betere schoolprestaties.
Met dank aan de leescoördinatoren van KBS Alfons Ariens en de leesmediaconsulent van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn er grote stappen gezet om ‘de Bibliotheek op School’ een plaats te geven binnen de school en het onderwijsaanbod.

Leesplezier start immers met aantrekkelijke boeken in een leuke en prettige omgeving. En dat is gelukt! Niet in de laatste plaats door de hulp van ouders en leerkrachten. “Het is fantastisch om te zien hoe iedereen heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze schoolbibliotheek.”, aldus leesmediaconsulent Sarah. Zij werkt vanaf heden op gezette tijden op de basisschool. In samenspraak met directeur Bas de Vente en de leescoördinatoren draagt zij zorg voor een plezierig leesklimaat en initieert allerlei leesprojecten en activiteiten op het gebied van mediawijsheid.

De Bibliotheek op School is een educatieve aanpak waarin scholen met Bibliotheek Noordwest Veluwe structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Een belangrijk doel is het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal.
Door de samenwerking blijft de collectie op de school actueel en vernieuwd. Met het digitaal uitleensysteem kunnen de kinderen de boeken tevens mee naar huis nemen om daar samen te lezen en te praten over het boek.