Workshops voorjaarsvakantie in de Digital Hangout

Gepubliceerd op: 10 februari 2020 15:00

In de voorjaarsvakantie zijn er weer leuke digitale activiteiten voor kinderen in de Digital Hangout van Bibliotheek Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten. Er worden diverse mediaworkshops aangeboden waaronder LEGO WeDo en je mag zelf een puzzel maken op de lasersnijder in Nunspeet.

LEGO WeDo in Putten, Harderwijk en Ermelo
Kom je een robotje bouwen met LEGO WeDo in de voorjaarsvakantie? Hou jij van LEGO en hou je van computers? Dan is de workshop LEGO WeDo voor beginners echt iets voor jou! Je mag deze middag zelf een robotje bouwen en je leert deze programmeren.

Tijdens deze Lego WeDo workshop voor beginners ga je aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Tijdens dit project leer je de basisfuncties van Lego WeDo. Je bouwt de robot en leert deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die je langs de bouwinstructies leidt en met de iPad kun je uiteindelijk Milo programmeren.

Workshop Lasersnijden in Bibliotheek Nunspeet
Maak met de lasersnijder een puzzel die je zelf hebt ontworpen. Wordt het een puzzel met een mooie afbeelding of een tetris puzzel? Als je een keuze hebt gemaakt, werk je jouw idee uit in het designprogramma Inkscape waarmee je zelf een vectorbestand maakt.