Tips over media en opvoeden

Gepubliceerd op: 13 februari 2020 08:00

Waar vind je goede apps, games en video's voor je kind? Hoe begeleid je je kind? En hoe kan je ervoor zorgen dat je kind zo veilig mogelijk online gaat? Lees de tips en krijg antwoord op je vragen over mediaopvoeding.

Op deze tipspagina kun je onder andere de antwoorden vinden op bovenstaande vragen en meer. Ook vind je er praktische tips en hulpmiddelen om je te ondersteunen in de mediaopvoeding van je kind.

Media Ukkie Dagen
Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Ga tijdens de Media Ukkie Dagen (27 maart tot en met 3 april 2020) samen met jouw baby, peuter of dreumes op ontdekkingsreis en verken de mogelijkheden van media. Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor jouw kind? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Wanneer laat je je kind alleen en waar beleef je juist samen plezier aan?

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden jouw vragen over media & opvoeding beantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Bron: www.mediaukkiedagen.nl