Stemmen voor de Jonge Jury is begonnen!

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 13:30

Tot 3 mei kun je voor de Prijs van de Jonge Jury stemmen op je favoriete boek. Je mag stemmen op alle jeugdboeken die in 2019 zijn uitgekomen. Stemmers die hun gegevens achterlaten maken bovendien kans op een Fuji Film Instax-camera!

Stemmen
Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan ben jij de Jonge Jury! Duik de Bibliotheek in, lees een aantal boeken en breng je stem uit op jouw favoriete titel! Het boek met de meeste stemmen wint de Prijs van de Jonge Jury.

Je kunt hiervoor alle Nederlandstalige boeken lezen die geschikt zijn voor 12 t/m 15 jaar en die oorspronkelijk in 2019 zijn uitgegeven. Een lijst met geschikte boeken, de groslijst, is te downloaden op de website Jongejury.nl. Stemmen kan tot 3 mei 2020. In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn de Jonge Jury boeken te herkennen aan de speciale Jonge Jury-sticker op de rug van het boek.

Prijs van de Jonge Jury
Het boek met de meeste stemmen wint. Op 3 juni wordt de Prijs van de Jonge Jury 2020 uitgereikt aan de schrijver van het boek met de meeste stemmen tijdens de Dag van de Jonge Jury in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

Liever luisteren dan lezen?
Wil je boeken liever luisteren dan lezen? Met de app LuisterBieb geniet je altijd en overal van de
mooiste luisterboeken. De app is gratis te downloaden, registreer je in de app met je lidmaatschap van de Bibliotheek. Heb je moeite met lezen? Superboek helpt je daarbij! Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden.