'Hapgrage krokodil' door kinderen gespeeld in Bibliotheek Harderwijk

Gepubliceerd op: 3 februari 2020 13:15

Afgelopen zaterdag, 1 februari, speelden kinderen samen met theatermakers Sjors & Ruud het prentenboek 'De Hapgrage Krokodil'. Met onder andere ouders en grootouders als publiek kwam het verhaal tot leven in de raadzaal van gemeente Harderwijk.

Rondom de Nationale Voorleesdagen, 22 januari t/m 1 februari 2020, heeft Bibliotheek Noordwest Veluwe verschillende activiteiten georganiseerd. Op deze laatste dag stond het boek uit de Prentenboek TopTien centraal, waarin een krokodil andere dieren niet toelaat in zijn poel. Door een slimme truc van de flamingo’s lukt het om allemaal in de poel te komen en staat de krokodil aan de waterkant.

Sjors & Ruud lazen eerst het prentenboek voor, waarna ze samen met de kinderen de verschillende dieren uit het verhaal naspeelden. Als alle kinderen als dieren in de poel staan, is het verhaal tot een einde gekomen en hebben ze als echte acteurs, met een diepe buiging, hun staande ovatie in ontvangst genomen.