Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Oud worden, jong blijven

In november leest heel Nederland één boek. Dit jaar binnen het thema 'Oud worden, jong blijven'. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? De bieb organiseert allerlei activiteiten binnen dit thema. Kom daarnaast naar de bieb om een gratis goodiebag op te halen o.a. twee exemplaren van het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls! Eén exemplaar is om zelf te houden, en de ander is om weg te geven aan een ander!

Activiteiten van de bieb

1- 4 november: Actief met je kleinkind

Opa’s en oma’s opgelet! Kom in de eerste week van november een uur met je kleinkind (peuter of kleuter) naar de bieb voor een actieve, gezellige ochtend: samen bewegen met je peuter of kleuter onder begeleiding van een beweegcoach. Aan het eind wordt er een mooi verhaal voorgelezen uit een prentenboek en krijg je een gezond tussendoortje.

Aanmelden

10 november: Boekenproeverij

Het is soms best lastig om een boek te kiezen wat je graag wilt lezen. Of je nu voor jezelf leest of met een leesgroep. Tijdens deze Boekenproeverij krijg je tips van de boekenexperts van de bibliotheek en lokale boekhandel Osinga. Zij vertellen enthousiast over een aantal boeken die wat meer aandacht verdienen. Deze boeken zijn te leen in de lokale bibliotheek of na afloop te koop bij Osinga. Ook leuk als cadeau!

Aanmelden

17 november: Mooi, gezond ouder worden

Mooi, gezond ouder worden, wie wil dat nou niet? Donderdagavond 17 november organiseert de bibliotheek met lokale experts een interactieve avond over dit thema in de bibliotheek Putten. Een leuke, informatieve avond uit voor jou en je vriendin, zus of moeder.

Aanmelden

24 november: Blijven bewegen met of zonder blessure

We weten allemaal dat (hard)lopen goed voor ons is, maar dat hiermee ook blessures kunnen ontstaan. Hoe doe je dat op een manier waarmee je de kans op blessures verkleint? En hoe kun blijven wandelen of hardlopen als je toch een blessure hebt?

Aanmelden


Cadeau van de Bibliotheek

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls

Yvonne Keuls geeft een portret van haar Indische moeder, een koppige maar ook fantasievolle vrouw.

Bekijk dit boekNederland Leest Junior

De regels van drie van Marjolijn Hof

Twan gaat met zijn zus, moeder en oma naar IJsland. Ze gaan opi Kas ophalen, omdat hij niet meer voor zichzelf kan zorgen. Maar opi Kas heeft zijn eigen plan. Dit boek is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bekijk dit boek


Andere titels van Marjolijn Hof


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Marjolijn Hof De regels van drie

Luisterboek

Lekker luisteren naar 'De regels van drie?' We hebben deze titel ook als luisterboek!

Bekijk dit luisterboek

Luisterboeken van Yvonne Keuls

E-books van Marjolijn Hof