taalcafé

Kom naar het wekelijkse Taalcafé in Harderwijk. Oefenen en ontmoeten: hier draait het om in het Taalcafé. Iedere week is iedereen welkom om met anderen in gesprek te gaan en om de Nederlandse taal te oefenen: samen praten, een taalspelletje doen of een taalvraag te stellen. Iedereen die meer wil oefenen met de Nederlandse taal is van harte welkom. Je geeft zelf aan wat je wilt leren en de taalvrijwilligers proberen je zo goed mogelijk hierbij te helpen. Deelname is gratis.

Taalcafé

Welkom in het Taalcafé. Loop binnen als je taalhulp wilt. Taalcoaches willen je graag helpen. Er is voor iedere bezoeker veel materiaal om mee te oefenen. Voor

Oekraïners is ook materiaal als hulp om te leren te spreken in het Nederlands. Er is koffie en thee en meedoen is gratis.

 

Harderwijk
Iedere woensdagmorgen
Van 9.30 – 11.30 uur

Iedere donderdagavond
Van 19.00 – 21.00

Iedere vrijdagmorgen
Van 9.30 – 11.30 uur

Kiekmure, Tesselschadelaan 1

Ermelo
Iedere maandag
Van 9.30 - 11.30 uur
Welzijn Ermelo, Pinel, Raadhuisplein 8

Putten
Iedere donderdag
Van 9.30 – 11.30 uur
Hart van Putten, Molenweg 2

Vragen?
taalhuis@bnwv.nl
06-57512983

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen met een migrantenafkomst in Nederland komen te wonen. De vraag om extra Nederlands te oefenen is sterk toegenomen. Het gaat vooral om praktische zaken en spreekvaardigheid. Een groep betrokken taalvrijwilligers is daarom wekelijks aanwezig om met de bezoekers van het Taalcafé in gesprek te gaan.

Ook voor mensen die langer in Nederland wonen is het Taalcafé geschikt. Afhankelijk van het niveau oefenen de taalvrijwilligers met het uitbreiden van de Nederlandse woordenschat, de juiste zinsintonatie, de klanken en gesprekken voeren over zeer uiteenlopende onderwerpen. Het Taalcafé is iedere week anders, dus kom vooral een paar keer kijken. 

Taalvrijwilligers

Het Taalcafé wordt gedraaid door taalvrijwilligers die zich graag willen inzetten om anderen te helpen bij de Nederlandse taal. Zij krijgen ondersteuning van het Taalhuis Noordwest-Veluwe en volgen een training waarin zij leren hoe ze anderen kunnen helpen met het verbeteren van bijvoorbeeld de spreekvaardigheid.

Materiaal

In het Taalcafé zijn verschillende boeken, kranten, taalspelletjes en oefenmaterialen op meerdere niveaus aanwezig. Welk materiaal er gebruikt wordt hangt uiteraard af van het niveau en leerwens. 

Kom ook!

Kom gerust langs als je mee wilt kijken. Ken je iemand die extra wil oefenen met de Nederlandse taal? Geef dan de tip door van oefenen in het Taalcafé, want dit initiatief gaat vooral van mond-tot-mond. Voor vragen kan je een e-mail sturen naar taalhuis@bnwv.nl.