taalcafé

Kom naar het wekelijkse Taalcafé in Harderwijk, Ermelo of Putten. Oefenen en ontmoeten: hier draait het om in het Taalcafé. Iedere week is iedereen welkom om met anderen in gesprek te gaan en om de Nederlandse taal te oefenen: samen praten, een taalspelletje doen of een taalvraag te stellen. Iedereen die meer wil oefenen met de Nederlandse taal is van harte welkom. U geeft zelf aan wat u wilt leren en de taalvrijwilligers proberen u zo goed mogelijk hierbij te helpen. Deelname is gratis.

Taalcafé
De laatste jaren zijn er steeds meer mensen met een migrantenafkomst in Nederland komen te wonen. De vraag om extra Nederlands te oefenen is sterk toegenomen. Het gaat vooral om praktische zaken en spreekvaardigheid. Een groep betrokken taalvrijwilligers is daarom wekelijks aanwezig om met de bezoekers van het Taalcafé in gesprek te gaan.

Ook voor mensen die langer in Nederland wonen is het Taalcafé geschikt. Afhankelijk van het niveau oefenen de taalvrijwilligers met het uitbreiden van de Nederlandse woordenschat, de juiste zinsintonatie, de klanken en gesprekken voeren over zeer uiteenlopende onderwerpen. Het Taalcafé is iedere week anders dus komt u vooral een paar keer kijken. 

Taalvrijwilligers
Het Taalcafé wordt gedraaid door taalvrijwilligers die zich graag willen inzetten om anderen te helpen bij de Nederlandse taal. Zij krijgen ondersteuning van het Taalhuis Noordwest-Veluwe en volgen een training waarin zij leren hoe ze anderen kunnen helpen met het verbeteren van bijvoorbeeld de spreekvaardigheid.

Materiaal
In het Taalcafé zijn verschillende boeken, kranten, taalspelletjes en oefenmaterialen op meerdere niveaus aanwezig. Welk materiaal er gebruikt wordt hangt uiteraard af van het niveau en leerwens. 

Kom ook!
Kom gerust langs als u mee wilt kijken. Kent u iemand die extra wil oefenen met de Nederlandse taal?  Geef dan de tip door van oefenen in het Taalcafé, want dit initiatief gaat vooral van mond-tot-mond. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar taalhuis@bnwv.nl.

Gratis koffie en thee
Dankzij de gulle giften van de Albert Heijn in Ermelo en Putten kunnen wij iedereen een gratis kopje koffie of thee aanbieden. In Harderwijk wordt de koffie en thee gesponsord door de Kiekmure. 

De Taalcafés van Ermelo en Putten blijven voorlopig gesloten. De Taalcafés van Harderwijk zijn weer elke week open vanaf woensdagmorgen 15 juli (09.30 -11.30 uur) en donderdagavond 16 juli (19.00-21.00 uur) in De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk.