nieuwsoverzicht taalhuis

• Bieb in Harderwijk houdt kinderen in de zomer op ‘leuke en gezellige’ manier aan het lezen

11 juli 2019

Geef een kind zes weken schoolvakantie en het leesniveau zakt zienderogen. De gruwel voor elke basisschool. Maar na deze zomer, zou dat in Harderwijk wel eens anders kunnen zijn. De bibliotheek Noordwest Veluwe trekt zes donderdagen met kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om ze te laten lezen en met taal bezig te zijn. (bron: De Stentor)

Bekijk details van Bieb in Harderwijk houdt kinderen in de zomer  op ‘leuke en gezellige’ manier aan het lezen

• Uwoon leert lezen en schrijven met laaggeletterden

11 juli 2019

Geen ingewikkelde proza, korte zinnen, veel pictogrammen en vooral: meer begrip. Woningstichting Uwoon stort zich, samen met het Taalhuis van de Bibliotheek, al een jaar lang met veel enthousiasme in de strijd tegen laaggeletterdheid. Een beweging die juist aan de ‘frontlinie’ ontstond: de medewerkers die dagelijks met klanten te maken hebben. (bron: De Stentor)

Bekijk details van Uwoon leert lezen en schrijven met laaggeletterden

• Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook

21 juni 2019

Theo(42) uit Harderwijk leert lezen en schrijven van juf Goke. Aap, noot, mies, en wim, zus en jet. Het zijn, net als voor veel mensen, de eerste woorden die Theo Smidt (42) uit Harderwijk heeft leren lezen en schrijven. Maar dat deed hij niet zoals de meesten op de basisschool, maar anderhalf jaar geleden. De Harderwijker was één van de 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. (bron: De Stentor)

Bekijk details van Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook