nieuwsoverzicht taalhuis

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Winnaars van de Leesbaarheidsverkiezingen 2022 Bekijk details

  5 maart 2022

  In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart zijn de politieke partijen in onze vier gemeentes beoordeeld op de leesbaarheid van hun verkiezingsprogramma.

  Bekijk details van Winnaars van de Leesbaarheidsverkiezingen 2022

 • Taalcafe Harderwijk weer open! Bekijk details

  15 juni 2021

  Taalcafé Harderwijk opent na een lange tijd eindelijk weer zijn deuren. Iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal kan weer een kop koffie of thee komen drinken in de Kiekmure op woensdagochtend van 9.30 – 11.30 uur en donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur.

  Bekijk details van Taalcafe Harderwijk weer open!

 • Gratis kennismakingscursus Nederlands voor Europeanen Bekijk details

  13 april 2021

  Vanuit je woonkamer met je laptop of tablet starten met het leren van de Nederlandse taal? Het kan gratis voor Europeanen die wonen in Nunspeet, Ermelo en Putten.

  Bekijk details van Gratis kennismakingscursus Nederlands voor Europeanen

 • Zelf de bijsluiter kunnen lezen, daar heb je recht op! Bekijk details

  19 augustus 2020

  Zelf bijsluiters kunnen lezen, zelf de belastingaangifte doen, zelf een mooie C.V. opstellen, zelf je kind met huiswerk helpen en zelf je kind voorlezen. De provincie Gelderland gaat de komende tijd samen met de Taalhuizen van de Bibliotheken en de gemeenten mensen aansporen zich te melden voor een cursus waarmee je digitaal en taal-vaardiger kan worden.

  Bekijk details van Zelf de bijsluiter kunnen lezen, daar heb je recht op!

 • Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het! Bekijk details

  18 juni 2020

  TopTaal en de Bibliotheek gaan vanaf dinsdag 30 juni gratis online Nederlandse lessen verzorgen voor anderstaligen. Deze lessen zijn alleen voor volwassenen zonder inburgeringsplicht. Het gaat om het beter leren spreken van de Nederlandse taal in het dagelijks leven. De taal kan zo veilig thuis worden geoefend ondanks de beperkende maatregelen.

  Bekijk details van Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het!

 • De Taalcafé’s zoeken taalvrijwilligers! Bekijk details

  18 oktober 2019

  ‘De vrijwilligers in het Taalcafé zijn vriendelijk en ze geven je vertrouwen om vrijuit te spreken in de nieuwe taal.’ De Engelse Nigel en de Turkse Betül zijn beiden hoogopgeleid en vertellen enthousiast, inmiddels in redelijk vlot Nederlands, hoe goed zij zijn geholpen door de taalvrijwilligers. Door gesprekken in het Nederlands en door het lezen van teksten in het café durven ze nu allebei ook buiten de deur de taal te spreken.

  Bekijk details van De Taalcafé’s zoeken taalvrijwilligers!

 • Bieb in Harderwijk houdt kinderen in de zomer op ‘leuke en gezellige’ manier aan het lezen Bekijk details

  11 juli 2019

  Geef een kind zes weken schoolvakantie en het leesniveau zakt zienderogen. De gruwel voor elke basisschool. Maar na deze zomer, zou dat in Harderwijk wel eens anders kunnen zijn. De bibliotheek Noordwest Veluwe trekt zes donderdagen met kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om ze te laten lezen en met taal bezig te zijn. (bron: De Stentor)

  Bekijk details van Bieb in Harderwijk houdt kinderen in de zomer op ‘leuke en gezellige’ manier aan het lezen

 • Uwoon leert lezen en schrijven met laaggeletterden Bekijk details

  11 juli 2019

  Geen ingewikkelde proza, korte zinnen, veel pictogrammen en vooral: meer begrip. Woningstichting Uwoon stort zich, samen met het Taalhuis van de Bibliotheek, al een jaar lang met veel enthousiasme in de strijd tegen laaggeletterdheid. Een beweging die juist aan de ‘frontlinie’ ontstond: de medewerkers die dagelijks met klanten te maken hebben. (bron: De Stentor)

  Bekijk details van Uwoon leert lezen en schrijven met laaggeletterden

 • Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook Bekijk details

  21 juni 2019

  Theo(42) uit Harderwijk leert lezen en schrijven van juf Goke. Aap, noot, mies, en wim, zus en jet. Het zijn, net als voor veel mensen, de eerste woorden die Theo Smidt (42) uit Harderwijk heeft leren lezen en schrijven. Maar dat deed hij niet zoals de meesten op de basisschool, maar anderhalf jaar geleden. De Harderwijker was één van de 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. (bron: De Stentor)

  Bekijk details van Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook

 • Ik doe het nu anders! Bekijk details

  12 september 2018

  ‘Ik was het ontschoten’ zegt Theo als blijkt dat hij een afspraak in het Taalhuis is vergeten. We maken meteen een afspraak dat we de taallessen met hem in de agenda van zijn telefoon zetten en dat er dan een melding krijgt. ‘Ik kan het niet altijd goed onthouden als zo’n afspraak al een week eerder is gemaakt.’ Theo is laaggeletterd …..

  Bekijk details van Ik doe het nu anders!

Paginanavigatie