Nieuwe Digitale Media

Bibliotheek Noordwest Veluwe neemt je mee op een reis door mediawijsheidland. We zetten mediawijsheid in op digitale educatie door het aanbieden van workshops en lesprogramma’s in 21e eeuwse vaardigheden. Dit doen we op de scholen en in onze AppCamps en Digital Hangouts in bibliotheken op de Noordwest Veluwe.

Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt lessen en workshops op het gebied van Informatievaardigheden, Programmeren, Digital Storytelling, Gaming, Virtual Reality, Robotica, Social Media en in de makersbeweging. 

Lees hieronder meer over ons aanbod Nieuwe Digitale Media. 

 

foto: credits Strelka Institute photo via VisualHunt.com /  CC BY

AppCamp voor kinderen

Ontdek unieke, leuke en leerzame apps voor kinderen met AppCamp. Een website waar je als ouder, verzorger en keerkracht passende apps kunt vinden voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

foto: credits Cinekid

AppCamp voor (jong) volwassenen

Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Hoe een keuze te maken uit de honderdduizenden apps die er zijn voor de smartphone en tablet? We helpen je een handje met een selectie van de beste en leukste apps.

Meld je kosteloos aan voor de training 'Digitale Geletterdheid voor leerkrachten en schooldirecties' op woensdag 20 juni van 15.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Harderwijk. Maak kennis met digitale geletterdheid. Hoe breng je dit écht in de klas? Ontdek hoe belangrijk digitale vaardigheden zijn en weet waar het kernbegrip digitale geletterdheid voor staat.

de Digital Hangout

In onze bibliotheek vind je veel vernieuwende technologie. We laten zien hoe de nieuwste devices en apps werken. Iedereen kan bij ons terecht om te experimenteren en te leren over media.

Mediawijsheid

Digiwijsheid, mediawijsheid en digitale geletterdheid maken deel uit van de 21e eeuwse vaardigheden.