de Digital Hangout

In onze Bibliotheek vind je veel vernieuwende technologie. We laten zien hoe de nieuwste devices en apps werken. We geven ze een podium in het AppCamp of in de Digital Hangout. De Bibliotheek is laagdrempelig, iedereen kan bij ons terecht om te experimenteren en te leren over media.

Ga thuis aan de slag met de makerkit

In de Digital Hangout wordt gecodeerd en geklooid, geprint en geprutst, gemeten en gemaakt - vooral een heleboel gemaakt! Maar wat kun je nu doen als de Digital Hangout gesloten is? Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt online technische activiteiten aan waar kinderen thuis veel plezier aan beleven én waar ze tegelijk wat van opsteken. Ontdek de kits van Make-It@Home, met keuze uit Kunstige Robot, Zonnecellen, Robot-arm en Elektronische wenskaart. Bestel één kit of meer en ga er thuis mee aan de slag.

Basis 3D printen – Online workshop

Hoe werkt een 3D printer nou eigenlijk? En wist je dat er verschillende soorten 3D printers bestaan? Leer het allemaal tijdens de online basisworkshp 3D-printen!

Spoedcursus: hoe ontmasker je een faker?

Iemand met een nep-profiel op sociale media noemen we een faker. Maar hoe ontmasker je een faker? In deze spoedcursus leggen we het je stapje voor stapje uit!

Mediaopvoeding in de zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur. Wil je je voorbereiden op een lange, online zomer waarin jouw kind misschien veel online is? Help je gezin internet veilig en slim te gebruiken.

AppCamp

In ons AppCamp kun je de coolste apps uitproberen. Er zijn hololenzen, multitouch tafels, Augmentend en Virtual Reality. Je mag gebruik maken van smartphones, interactieve boeken, gaming, 360 graden camera’s en robots. 

En er zijn natuurlijk iPads. Een iPad is een camera, maar ook een filmstudio. Het is een prachtig middel om zelf te leren en te ervaren wat er bij film maken komt kijken. Er is dus ook film, fotografie én animatie.  

Foto's van de Digital Hangout

Online Minecraft Bouwwedstrijd

Als je het kunt dromen, kun je het bouwen. Zet je verbeelding en oneindige grondstoffen aan het werk en creëer iets geweldigs! Meld je woensdagmiddag 8 juli om 13.30 uur vanuit je eigen huis, met je PC of laptop aan op onze giga Minecraft Server en ga multibouwen met wel 30 kinderen!

Makerstream.nl

Leer nieuwe maak-technieken vanuit huis! Bij Makerstream vind je leuke challenges voor thuis. Elke maandag t/m vrijdag kun je meedoen met minimaal 1 leuke online maak-workshop.

Versla het corona-virus

Maak je eigen video game! Je kan nu helemaal zelfstandig games maken onder begeleiding van een mentor via Youtube! Maak de opdracht op je eigen tempo en wanneer het jou uit komt.

Workshops: spelen met de nieuwste technologische snufjes!

De Digital Hangout organiseert verschillende Mediaworkshops voor jongeren! Je bent van harte welkom.
Houd de agenda in de gaten voor alle activiteiten.

Ontdek de maakplaats