de Digital Hangout

In de Digital Hangout organiseren we veel leuke en leerzame
activiteiten op het gebied van media, mediawijsheid en mediaopvoeding. We
helpen je 21e -eeuwse vaardigheden te ontwikkelen en om creatief aan de slag te
gaan met digitale technieken. In onze Bibliotheek vind je veel vernieuwende technologie. We geven ze een podium in de Digital Hangout. De Bibliotheek is laagdrempelig, iedereen kan bij ons terecht om te experimenteren en te leren over media.

Minicursussen

Doe mee met de minicurssussen in het Digilab en maak
kennis met digitale toepassingen en (maak)technieken, zoals bijvoorbeeld programmeren.

Programmeren met kunstmatige intelligentie

In de nieuwe serie "Programmeren met kunstmatige intelligentie” ga je ontdekken wat kunstmatige intelligentie is en hoe de slimme computerprogramma’s waarmee je dagelijks in contact komt er gebruik van maken.

AppCamp

In ons AppCamp kun je de coolste apps uitproberen. Er zijn hololenzen, multitouch tafels, Augmentend en Virtual Reality. Je mag gebruik maken van smartphones, interactieve boeken, gaming, 360 graden camera’s en robots. 

En er zijn natuurlijk iPads. Een iPad is een camera, maar ook een filmstudio. Het is een prachtig middel om zelf te leren en te ervaren wat er bij film maken komt kijken. Er is dus ook film, fotografie én animatie.  

Gezocht: Cyber Agents (8-12 jaar)

Heb jij het in je om jezelf en anderen te beschermen en wil je alles leren over hackers en veilig internetten? Dan zijn wij op zoek naar jou! HackShield maakt van kinderen Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Versla het corona-virus

Maak je eigen video game! Je kan nu helemaal zelfstandig games maken onder begeleiding van een mentor via Youtube! Maak de opdracht op je eigen tempo en wanneer het jou uit komt.

Spoedcursus: hoe ontmasker je een faker?

Iemand met een nep-profiel op sociale media noemen we een faker. Maar hoe ontmasker je een faker? In deze spoedcursus leggen we het je stapje voor stapje uit!

Foto's van de Digital Hangout