Versla het corona-virus

Maak je eigen video game! Je kan nu helemaal zelfstandig games maken onder begeleiding van een mentor via Youtube! Maak de opdracht op je eigen tempo en wanneer het jou uit komt.

Kiran is geland op een planeet waar een gevaarlijk virus heerst. Gebruik de pijltoetsen om het virusspook te ontwijken en probeer zoveel mogelijk magische drankjes te verzamelen om het virusspook weg te jagen.

Scratch
Scratch is een programmeertaal waarmee je games, muziek en animaties kunt maken. In plaats van met lastige getallen, werkt scratch met gekleurde blokjes. Door de blokjes op elkaar te stapelen, geef je opdrachten aan de computer. 

Voor wie: kinderen van 7 tot 14 jaar (Als je nog nooit hebt geprogrammeerd of je bent al veel verder dan kun je meedoen)
Wanneer: doorlopend 
Kosten: gratis
Doe je ook mee?

het Digilab: kinderen maken kennis met digitale toepassingen en (maak)technieken, zoals bijvoorbeeld programmeren. Ontdekken en oefenen zijn hierbij de sleutelwoorden. Bezoekers in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen op deze manier laagdrempelig, toegankelijk en betaalbaar kennismaken met techniek en hun digitale vaardigheden spelenderwijs stimuleren.