Gezocht: Cyber Agents (8-12 jaar)

Bescherm jezelf en anderen tegen online gevaar! Heb jij het in je om jezelf en anderen te beschermen en wil je alles leren over hackers en veilig internetten? Dan zijn wij op zoek naar jou! HackShield maakt van kinderen Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Strijd mee
Cybercriminaliteit is nog altijd een groeiend probleem. Vrijwel wekelijks zien we berichten voorbij komen over gemeenten, ziekenhuizen en andere grote instanties die te maken krijgen met hackers of een andere vorm van criminaliteit. Ook kinderen krijgen te maken met online gevaar. Omdat zij zichzelf niet goed weten te beschermen zijn ze een makkelijke prooi voor criminelen. Daar wil HackShield verandering in brengen. Niet door met een belerend vingertje te wijzen op de gevaren, maar door kinderen Cyber Agents te maken. Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook anderen kunnen beschermen tegen online gevaar.

Word Cyber Agent
Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen.

Tijdens en na de Basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid.

Via het volgen van de Basistraining en uitvoeren van de Quests verdienen de Cyber Agents Shields, die punten opleveren. Hoe meer Shields, hoe beter de Cyber Agent beschermd is tegen online gevaar.

Voor wie: 8 tot 12 jaar (groep 6/7/8)

Wanneer: online

Kosten: gratis

Aanmelden: je kunt HackShield spelen op een laptop of pc via www.joinhackshield.nl en op een tablet en smartphone door de app te downloaden in de App Store of Google Play.