Digilab

In het Digilab organiseren we leuke en leerzame activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en jongeren van 13 t/m 17 jaar op het gebied van programmeren, techniek, media en mediawijsheid. We helpen 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen en om creatief aan de slag te gaan met digitale toepassingen en technieken.

In onze Bibliotheek vind je veel vernieuwende technologie. We geven ze een podium in het Digilab.

Op dit moment bieden we online maak, bouw en ontwerp workshops aan waar je thuis veel plezier aan kunt beleven én waar je tegelijk wat van opsteekt. Bekijk alle activiteiten in de agenda en doe mee!

De Bibliotheek is laagdrempelig, iedereen kan bij ons terecht om te experimenteren en te leren over media.

BiebBouwers Minecraft Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan hebben we een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de Bibliotheek.

Gezocht: Cyber Agents (8-12 jaar)

Heb jij het in je om jezelf en anderen te beschermen en wil je alles leren over hackers en veilig internetten? Dan zijn wij op zoek naar jou! HackShield maakt van kinderen Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Spoedcursus: hoe ontmasker je een faker?

Iemand met een nep-profiel op sociale media noemen we een faker. Maar hoe ontmasker je een faker? In deze spoedcursus leggen we het je stapje voor stapje uit!

Versla het corona-virus

Maak je eigen video game! Je kan nu helemaal zelfstandig games maken onder begeleiding van een mentor via Youtube! Maak de opdracht op je eigen tempo en wanneer het jou uit komt.

Herken jij een echt/nep bericht?

Op www.isdatechtzo.nl leer je meer over nepnieuws en vind je tips om te checken of berichten betrouwbaar zijn.

Agenda

Make-it@Home kits

Met de Make-It@Home techniek-kits worden kinderen van 6 tot 15 jaar geïnspireerd om iets leuks én nieuws te doen. De uitdagende en leerzame kits staan garant voor langdurig maakplezier, want onlangs zijn ze wegens groot succes uitgebreid met een aantal nieuwe kits.

AppCamp

In ons AppCamp kun je de coolste apps uitproberen. Er zijn hololenzen, multitouch tafels, Augmentend en Virtual Reality. Je mag gebruik maken van smartphones, interactieve boeken, gaming, 360 graden camera’s en robots. 

En er zijn natuurlijk iPads. Een iPad is een camera, maar ook een filmstudio. Het is een prachtig middel om zelf te leren en te ervaren wat er bij film maken komt kijken. Er is dus ook film, fotografie én animatie.