AppCamp voor kinderen

Ontdek unieke, leuke en leerzame apps voor kinderen met AppCamp. Hier kun je als ouder, verzorger en leerkracht passende apps kunt vinden voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Je wilt als opvoeder het beste voor kinderen, maar hoe vind je dat in deze app jungle? 
Hieronder vind je een selectie van websites waar apps staan ingedeeld in verschillende categorieën. 

We hebben geprobeerd de beste sites met daarin het aanbod van de meest bijzondere, hoogwaardige, creatieve, kwalitatieve en geschikte apps te verzamelen voor kinderen.

Hoe herken je goede apps voor kinderen

Wegwijs in de wereld van apps. Wat zijn apps, hoe werken ze, wat moet ik een kind leren over apps en hoe kan ik zelf een app leren maken? 

Met deze 11 apps leren kinderen programmeren

Kinderen leren steeds jonger programmeren. Dat is een goede ontwikkeling: hoe eerder je begint met programmeren, des te sneller kinderen een bepaalde manier van denken aanleren. Vindt jouw kind het leuk om zelf iets op de computer te maken dat echt werkt? In de App Store zijn er diverse apps verkrijgbaar waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren games en apps te programmeren.

Eduapp

Ben je op zoek naar goede educatieve apps, kijk dan eens op Eduapp. Op deze portal staan de bestaande apps gerangschikt op sector, type, vak- en leergebied.
De komst van tablets en smartphones gaat gepaard met een overvloed aan apps. Maar waar vind je nou de beste educatieve apps? Laat je inspireren.

Kindermediagids

Neemt je mee in de avontuurlijke wereld van kindermedia, Boordevol tips over tv, dvd's, websites, apps en boeken. Voor kinderen tussen de 1 en 5 jaar.

Cinekid AppLab

Cinekid AppLab is een app waarmee je per leeftijd van het kind heel precies kunt zoeken op geschiktheid bij verschillende categorieën en thema’s. Daarnaast kun je van de geselecteerde apps filmpjes bekijken en recensies lezen die door Cinekid geschreven zijn. Cinekid beoordeelt jaarlijks honderden apps. Alleen de leukste en beste apps worden opgenomen in AppLab.
Download de app in Appstore of Google Play Store.

Credits: Cinekid

De beste gratis apps

In de brochure 'De beste gratis apps voor kinderen' van Mijn Kind Online vind je apps die gebruiksvriendelijk en educatief zijn en die ook rekening houden met privacy. App-deskundigen kwamen met een oordeel op basis van een lijst met objectieve kwaliteitscriteria. De apps zijn handig gesorteerd op schoolgroep en genre. Ook kinderen delen hun favoriete apps. Daarnaast geeft de brochure tips over hoe kinderen te begeleiden op de tablet.

Kind en media

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Wat is jouw rol als professional daarbij? Op deze site vind je informatie, kennis en inspiratie voor het bewust gebruik van media voor kinderen.

104 apps voor kinderen van 2 tot 8 jaar

Van welke apps en websites kunnen kinderen het meeste leren? Mijn Kind Online en Kennisnet brengen in deze gids leerzame apps en sites voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Van digitale prentenboeken tot rekenapps, en van doe-het-zelf-filmpjes tot leessites. De gids biedt een overzicht van 104 leuke en leerzame apps en sites.

Credits: Cinekid

De wereld vol media

125 leerzame apps

Een brochure met een overzicht van goede en leerzame apps voor leerlingen op de basisschool (4 – 12 jaar).
Mijn Kind Online/Kennisnet brengt er 125 samen in  ‘125 leerzame apps en websites’ voor leerlingen in groep 1 tot en met 8.

Juf Jannie - De digitale juf met educatieve apps

Leuke en educatieve apps voor kinderen in de appstore. Er verschijnen steeds meer leuke apps voor kinderen in de app store. Lees welke leuke en leerzame apps ik ben tegengekomen en wat ik ervan vind. 

Apps voor speciaal onderwijs

Apps voor het speciaal onderwijs, onderverdeeld op veel thema's door Susan Spekschoor.

Educatieve apps Apple

Overzicht van educatieve apps voor kinderen door Apple. Enkel een alfabetische opsomming.