Digitale geletterdheid

Bibliotheek Noordwest Veluwe neemt je mee op een reis door mediawijsheidland. We zetten mediawijsheid in op digitale educatie door het aanbieden van workshops en lesprogramma’s in 21e eeuwse vaardigheden. Dit doen we op de scholen en in onze AppCamps en Digital Hangouts in Bibliotheken op de Noordwest Veluwe.

Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt lessen en workshops op het gebied van Informatievaardigheden, Programmeren, Digital Storytelling, Gaming, Virtual Reality, Robotica, Social Media en in de makersbeweging. 

Mediawijsheid

Digiwijsheid, mediawijsheid en digitale geletterdheid maken deel uit van de 21e eeuwse vaardigheden.

AppCamp

Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Hoe een keuze te maken uit de honderdduizenden apps die er zijn voor de smartphone en tablet? We helpen je een handje met een selectie van de beste en leukste apps. Ontdek unieke, leuke en leerzame apps!

Workshop 'Vlog je favoriete boek!' (groep 7/8)

In de workshop 'Vlog je favoriete boek' gaan de kinderen aan de slag met hun favoriete boek. Met behulp van een werkschema en vragenkaartjes maken ze een flitsende vlog over het boek.

de Digital Hangout

In onze Bibliotheek vind je veel vernieuwende technologie. We laten zien hoe de nieuwste devices en apps werken. Iedereen kan bij ons terecht om te experimenteren en te leren over media.

Het Educatieve Programma

Bibliotheek Noordwest Veluwe werkt al jaren samen met educatieve instellingen. Alle producten zijn afgestemd op de leerdoelen van onze partners.
We noemen dit aanbod de doorgaande lijn Lezen & Mediawijsheid, met producten voor kinderen van 0 tot 18 jaar, maar ook voor ouders en professionals.