Digitale geletterdheid

Het Digilab (onderdeel van de Bibliotheek Noordwest Veluwe) richt zich op Digitale Geletterdheid, 21st Century Skills en techniek. Op deze pagina vind je de workshops, die je met jouw klas of met je vrienden zeker niet mag missen!

Je bent Digitaal Geletterd als je de vier basisvaardigheden beheerst: ICT-basisvaardigheden, computational thinking, mediawijsheid en informatievaardigheden. Deze vaardigheden heb je nodig om je staande te houden, te ontwikkelen en goed te kunnen functioneren in de maatschappij.

• ICT-vaardigheden (het kennen van functies en basisbegrippen van computers en mobiele apparaten)

• Computational Thinking (problemen kunnen oplossen met computertechnologie)

• Mediawijsheid (bewust en kritisch omgaan met media)

• Informatievaardigheden (zoeken, verwerken en gebruiken van informatie)

Het Educatieve Programma

Basisscholen voelen de noodzaak om de digitale geletterdheid van leerlingen te vergroten, blijkt uit de Monitor Digitale Geletterdheid 2019. 72% van de leerkrachten geeft aan in één of meerdere vakken aandacht te besteden aan digitale geletterdheid, en leerkrachten schatten de digitale geletterdheid van hun leerlingen op gemiddeld
een 4,9 (op een schaal van 0 tot 10). De onderzoeksresultaten zijn samengevat in een handige infographic.

Speciaal voor het basisonderwijs heeft Bibliotheek Noordwest Veluwe een aantal educatieve programma’s ontwikkeld om bij u op school aan de slag te gaan met digitale geletterdheid.

Meer weten?
Wil je meer informatie neem dan contact op met educatie@bnwv.nl Bekijk het aanbod en bestel gemakkelijk.

Het Digilab

In onze Bibliotheek vind je veel vernieuwende technologie. We laten zien hoe de nieuwste devices en apps werken. Iedereen kan bij ons terecht om te experimenteren en te leren over media.

Media Ukkie Dagen 2021

Donorregistratie